amsterdam stijgt naar 9e plaats als internationale congresstad
Amsterdam is in 2007 gestegen van de twaalfde naar de negende plaats op de wereldranglijst van internationale congressteden. Het aantal congressen in de hoofdstad nam toe met 22 procent. Dit blijkt uit de lijst die de International Congress & Convention Association (ICCA) jaarlijks publiceert.

Voorwaarden
Voorwaarden voor opname in de ICCA-lijst zijn dat het congres minstens 50 deelnemers telt, georganiseerd wordt op regelmatige basis en het congres rouleert tussen minimaal drie landen. Samen met die van UAI geldt de ICCA-ranglijst wereldwijd als meest gezaghebbend voor de congressector.

Beloning
Met 82 internationale congressen laat Amsterdam steden als Londen (69) en Brussel (66) achter zich. Het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) is bijzonder verheugd over deze groei. Mede dankzij een investering van de dienst Economische Zaken van de gemeente Amsterdam ontwikkelt ATCB al een aantal jaren extra activiteiten om Amsterdam als congresstad internationaal te promoten en deze inspanningen worden nu beloond.