s2b en malienet bundelen krachten
S2B MalieNet: sterke partner voor verenigingen, dankzij bundeling krachten van S2B en MalieNet

Vanaf 1 augustus 2009 gaan S2B (Software en Services voor Branche‐ en Beroepsorganisaties) en MalieNet (serviceorganisatie voor verenigingen) gezamenlijk verder als S2B MalieNet. Beide organisaties, die ieder op hun eigen wijze dezelfde markt bewerken, bundelen hun krachten om zo een sterkere partner voor branche verenigingen te zijn. Afgelopen week ondertekenden partijen de letter of intent inzake deze nieuwe samenwerkingsvorm.

Fusie
“De bundeling van krachten levert binnen de huidige én toekomstige markt duidelijk meerwaarde op, namelijk meer slagkracht en gewicht en meer kennis en ervaring . In gezamenlijkheid kunnen we verenigingen beter ondersteunen met hun proces van professionaliseren”, aldus Bartjeroen van der Veen, manager a.i. MalieNet.

Voordelen
Het nieuwe S2B MalieNet beschikt over een gebundeld referentiedossier en een zwaarder portfolio aan software en diensten zowel in de breedte als de diepte. “Voor de bestaande klanten van beide partijen kan dit nieuwe verband ruimere keuzemogelijkheden opleveren en bestaat de mogelijkheid van een positieve wisselwerking. Voor nieuwe verenigingen is S2B MalieNet een professionele
organisatie met veel ervaring en een breed portfolio”, aldus Erik van Laar, directeur S2B MalieNet.

Aandeelhouders
Naast de eigen mensen van S2B MalieNet zullen ook de aandeelhouders een actieve rol blijven spelen. Zij stellen capaciteit beschikbaar omdat zij dit initiatief vol vertrouwen onderschrijven. De nieuwe aandeelhoudersstructuur is als volgt. VNO NCW en Boer & Croon zijn de initiatiefnemers geweest van MalieNet. Erik van Laar is eigenaar van S2B. Beide partijen vormen samen de aandeelhouders in de groep, waarbij Erik van Laar verantwoordelijk zal zijn voor de groei en verdere ontwikkeling van de nieuwe organisatie.

Speerpunten van S2B MalieNet
Omdat het altijd gaat om de balans en een afgewogen mix tussen mensen, procedures en techniek, blijft de focus op het doel: verenigingen, met behoud van hun eigen identiteit, ondersteunen in hun proces van professionaliseren.
Door het grote aantal branche‐ en beroepsorganisaties die we tot onze klanten mogen rekenen kunnen we u een platform bieden voor een positieve wisselwerking met andere verenigingen.
S2B MalieNet zal zich nadrukkelijk blijven richten op twee typen verenigingen, zowel branche als beroepsorganisaties. Wat betreft verenigingsmanagement zijn er namelijk overeenkomsten maar ook verschillen aan te merken. Dankzij de uitgebreide ervaring binnen de nieuwe organisatie kunnen we beide typen verenigingen optimaal ondersteunen.

Bron: S2B