nieuwe mantelcontracten kantoor binnenvaart en nationale nederlanden
Nationale-Nederlanden (NN) heeft nieuwe collectieve contracten met Kantoor Binnenvaart (KB) afgesloten. Dit verzekeringspakket is speciaal voor de branche ontwikkeld, is ingegaan op 1 januari 2011 en omvat naast een WIA-verzekering, een Collectieve Ongevallen- en een Arbeidsongeschiktheidverzekering voor ondernemers voor de komende drie jaren. Tevens is de al bestaande collectieve ziekengeldverzekering voor binnenvaartondernemers met drie jaren verlengd, waarmee de werkgevers onder de schippers de loondoorbetalingsverplichting voor zieke werknemers kunnen verzekeren. Nationale-Nederlanden heeft ondanks het stijgende verzuim in de branche de premie voor deze verzekering niet verhoogd. 

Volgens Henk van der Velde van Kantoor Binnenvaart biedt het contract "in de huidige economische situatie in de binnenvaart veel voordeel voor de ondernemer. Nationale-Nederlanden deed ons wederom een goed aanbod voor alle inkomensverzekeringen. Uitbreiding naar de andere inkomensproducten lag dan ook voor de hand.”
Marcel Moons, directeur Inkomen Nationale-Nederlanden, onderstreept het belang van maatwerkafstemming op de branche. "Belangrijk is dat je de re-integratiedienstverlening goed invult voor werkgevers en werknemers. Met het WGA-belang wordt deze mogelijkheid versterkt. Naast premiegarantie biedt de re-integratiedienstverlening een aanvullend voordeel op de publieke WGA-verzekering” .

bron: persbericht