Rotterdam tweede congresstad van Nederland
13-05-2011 Partner
Rotterdam heeft zijn tweede plaats op de ranglijst van populaire congreslocaties in Nederland behouden. Dit jaar deelt de Maasstad de tweede plek met Den Haag. Dat blijkt uit de congresstatistieken van 2010 die ICCA (International Congress & Convention Association) verzamelde. Jaarlijks houdt de organisatie de wereldwijde statistieken bij.

Rotterdam staat met 21 internationale congressen in 2010 op een gedeelde tweede plaats van populairste Nederlandse congressteden. De derde plaats ging naar Maastricht, waar 10 congressen plaatsvonden in 2010. De lijst wordt aangevoerd door Amsterdam met 104 congressen. ICCA is één van de meest prominente organisaties in de wereld van internationale associatie congressen. Het is dé vereniging voor specialisten op het gebied van organisatie, vervoer en verblijf rondom internationale bijeenkomsten en evenementen.

Mede dankzij het Stimuleringsfonds is in 2010 het European Design Festival in Rotterdam georganiseerd. Dit congres bracht 500 ontwerpers uit binnen- en buitenland naar Rotterdam. Het Stimuleringsfonds van Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale associatie congressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch en creatief.
- Partners -