rotterdam haalt weer een internationaal associatiecongres binnen
Rotterdam heeft het bid voor de ‘6th International Conference on Children’s Bone Health’ (ICCBH) gewonnen. Dit vierdaagse congres vindt plaats in juni 2013, ontvangt 400 deelnemers en levert de stad Rotterdam ruim zeven ton euro op. Rotterdam verstevigt hiermee haar internationale medische imago en bouwt haar positie als populaire congresstad verder uit.

De vereniging verantwoordelijk voor de conferentie, de ‘European Calcified Tissue Society’, roemt Rotterdam als een ‘ bruisende stad’. Zij koos voor Rotterdam vanwege de bereikbaarheid van de Maasstad en de centrale ligging van Concert- en Congresgebouw de Doelen in de stad. “Deze locatie is perfect en ook de stad is ideaal – ontzettend gemakkelijk voor de congresbezoekers om te komen en te verblijven. Hotels op loopafstand, veel te doen en een groot aantal accommodaties,” vertelt organisator Janet Crompton.

Voor het vierdaagse evenement worden zo’n vierhonderd wetenschappers uit de hele wereld verwacht. Het congres wordt voor de zesde keer gehouden. Het eerste congres vond in 1999 plaats in Maastricht. Later volgden de steden Sheffield (Engeland), Sorrento (Italië), Montreal (Canada) en Cambridge (Engeland).

Bron: persbericht