nieuw crm-platform met slimme apps versterkt band tussen ledenorganisaties en leden

Voor kleine tot middelgrote verenigingen is er nu een nieuwe CRM-oplossing voorhanden: MembersLife. Met de gestandaardiseerde CRM-oplossing kunnen ledenorganisaties eenvoudig, flexibel en kostenefficiënt hun ledenbeheer managen. Zij kunnen bijvoorbeeld met behulp van diverse geïntegreerde apps professionele ledenevenementen organiseren, leden offline en online samenbrengen, facturen aanmaken, betalingen verwerken en gepersonaliseerde e-mails versturen. Door de lancering van dit nieuwe systeem komt CRM nu voor iedere vereniging binnen handbereik, zonder overbodige functionaliteiten, ingewikkelde configuraties en dure implementaties. MembersLife is een product van CRM Partners, specialist in Customer Engagement in de ledenbranche.

MembersLife is modulair opgebouwd uit diverse apps en is volledig toegespitst op ledenorganisaties en verenigingen. Met deze apps kunnen zij bouwen aan persoonlijke en duurzame relaties met hun leden. Het platform is ontwikkeld op basis van Microsoft Dynamics CRM en is volledig in de cloud ondergebracht. MembersLife is te downloaden in Appsource van Microsoft en daarna direct beschikbaar voor een vast bedrag per maand per gebruiker.

Functionaliteiten
Met de basisversie ‘Base’ krijgen verenigingen een CRM-platform waarin zij al hun ledendata kunnen vastleggen. Hierin worden contactgegevens, contactmomenten en lidmaatschappen van leden geregistreerd. Base kan worden uitgebreid met een aantal specifieke apps, waardoor een totaaloplossing ontstaat die zich goed leent voor allerlei ledenorganisaties, zoals verenigingen, vakbonden, brancheorganisaties, goede doelen en stichtingen.
•         Met de evenementen-app kunnen verenigingen professionele ledenevenementen organiseren en hun leden zowel offline als online samenbrengen.
•         Met de facturatie-app kunnen verenigingen eenvoudig alle facturen aanmaken voor hun lidmaatschappen. Bovendien kunnen er vanuit de app ook betalingsherinneringen worden verstuurd.
•         Met de betalen-app kunnen verenigingen eenvoudig betalingen verwerken. MembersLife leest het elektronische bankafschrift van de bank en voegt betalingen automatisch toe aan bestaande facturen.
•         Met de nieuwsbrieven-app kunnen organisaties gepersonaliseerde e-mails versturen, waarbij de inhoud makkelijk kan worden aangepast aan de interesses van individuele leden.
•         Met de ledenportaal-app kunnen verenigingen een professionele en intuïtieve website ontwerpen die bijdraagt aan een sterk imago. Met behulp van een ledenportaal kan er exclusieve informatie aan leden worden geboden.

Bron: CRM partners