inspelen op maatschappelijke veranderingen

Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) houdt op donderdagmiddag 22 november a.s. in Den Haag haar leden- en relatiecongres. Centraal staat hierin de vraag op welke wijze de sector kan en moet inspelen op grote maatschappelijke veranderingen. De schoonmaakbranche is van oudsher een sterke partij aan de basis van de arbeidsmarkt. Veel mensen leren er voor het eerst een vak en krijgen zo toegang tot de arbeidsmarkt. Economische en technologische veranderingen gaan echter niet aan de sector voorbij. Wat betekent dit voor de branche? Voor opdrachtgevers, voor de schoonmaakondernemers en voor de schoonmakers zelf? Wat is het antwoord op steeds hogere eisen aan verantwoord ondernemerschap en tegelijkertijd de vraag naar maximale  efficiëntie? Hoe houd je medewerkers enthousiast en gezond? Hoe zorg je voor een ook in de toekomst financieel florerende onderneming?

Staatssecretaris Tamara van Ark, hoogleraar Jan Latten, ondernemer Kristel Groenenboom, ondernemers en OSB-voorzitter Piet Adema gaan ieder vanuit hun eigen invalshoek op zoek naar de antwoorden. Topsporter Maarten van der Weijden geeft als afronding zijn visie op drijfveren, doelstellingen en hoe je die kunt bereiken.

Omdat deze problematiek ook in andere sectoren speelt, zijn belangstellenden vanuit andere bedrijfstakken ook van harte welkom. Zij kunnen zich kosteloos aanmelden via www.osb.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma.