containerrederijen verenigen zich

Vijf containerrederijen willen een vereniging oprichten om de weg te banen voor digitalisering, standaardisering en interoperabiliteit in de containerscheepvaart. 

IT executives van MSC, A.P. Moller – Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd en Ocean Network Express bespreken momenteel het opstellen van gemeenschappelijke informatietechnologie standaarden die open en gratis verkrijgbaar zijn voor alle spelers in de containerscheepvaart. 

André Simha van MSC en vertegenwoordiger van de groep: “Het is in het belang van de consumenten en alle belanghebbenden dat de containerrederijen met gemeenschappelijke informatietechnologie standaarden werken."

"We streven naar betere transparantie. De timing is goed omdat nieuwe technologieën nieuwe consumentvriendelijke mogelijkheden scheppen. Samen winnen we meer."

Behoefte aan een neutrale en non-profit vereniging
Terwijl de scheepvaartsector al meerdere organisaties en verenigingen heeft, gaven de leden van de groep de behoefte aan een neutrale en non-profit vereniging aan voor oceaancarriers. 

Simha: "Daarom zullen we nieuwe leden met open armen ontvangen."

De vereniging heeft niet de bedoeling om een digitaal platform te creëren, maar wil interoperabiliteit via standaardisering. De vereniging zal geen commerciële of operationele zaken bespreken.

Feiten: over de plannen

  • Het oprichten van een neutrale en non-profit vereniging
  • Het doel is de weg te banen voor digitalisering en standaardisering binnen de sector
  • Alle oceaancarriers worden uitgenodigd om zich bij de vereniging aan te sluiten
  • MSC, A.P. Moller – Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd en ONE zijn van plan lid te worden
  • Start begin 2019 (Afhankelijk van toegepaste wettelijke eisen)
  • De vereniging zal aan alle wettelijke vereisten voldoen