trendsonderzoek it

De VNSG (Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers) heeft in kaart gebracht welke IT-trends de leden belangrijk vinden en welke kansen en uitdagingen zij daarbij zien. In een rapport hierover zijn de bevindingen en conclusies aangevuld met de mening van experts – zowel afkomstig VNSG, als afkomstig van SAP.

Behartenswaardig

Het rapport geeft een interessante inkijk in de stand van zaken van de digitale transformatie. Door de commentaren van de experts geeft het rapport ook aan ‘buitenstaanders’ aanknopingspunten om het juiste pad te vinden bij ontwikkelingen als IOT, ML,AI en Blockchain en de twee belangrijke voorwaarden daarbij: veiligheid en innovatiecultuur. De experts adviseren onder meer om het kennisniveau hoog te krijgen, zorg dat je echt op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Werk eraan om de ‘oude’ en ‘nieuwe’ wereld intensief te laten samenwerken. Doe dat op strategisch niveau – zodat je echt budget vrijmaakt voor disruptieve vernieuwingen en doe dat ook op het concrete niveau van het proces, product of markt. Laat de it-er meelopen met de monteur. Spoor innovators in je organisatie op. Ook al werk je al agile, het kan en moet nog sneller. Interessant is ook dat tussen de regels zichtbaar wordt wanneer een technologie kansen biedt – en waar niet en ook waar spelers op elkaar wachten en verenigingen een rol kunnen nemen.

VNSG
De Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is sinds 1988 hét platform voor alle SAP-gebruikers in het Nederlandse taalgebied. De VNSG ondersteunt gebruikers van SAP-software bij het verhogen van de toegevoegde waarde van deze softwarebinnen hun organisatie. Enerzijds door het stimuleren en organiseren van kennisuitwisseling, anderzijds door het behartigenvan de belangen van SAP-gebruikers richting de SAP-organisatie. De VNSG heeft onder andere 30 focusgroepen.

Wereldwijd is deVNSG de oudste SAP-gebruikersvereniging. Er zijn 750 organisaties met 9.000 individuele leden aangesloten bij de VNSG.