vvem en vnpf organiseren samen congres podia & festivals

Het Congres Podia & Festivals, dat sinds 2017 plaatsvindt in TivoliVredenburg en is ontwikkeld door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), wordt in het vervolg gezamenlijk met de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) georganiseerd.

Het congres zal verder gaan onder de naam Congres Podia | Festivals | Evenementen en vindt opnieuw plaats op woensdag 2 oktober 2019 in TivoliVredenburg Utrecht. Het Congres is gericht op partijen in de live muzieksector zoals podia, festivals, artiesten en beleidsmakers. Tijdens het event worden thema’s besproken als (cultuur)beleid, veiligheid, marketing en programmering.

Berend Schans, directeur VNPF, over de nieuwe samenwerking: “Dit is een logische en constructieve stap. Wij werken op allerlei dossiers graag samen met de VVEM. Daarnaast hebben we overlap in de achterban. Door samenwerking met de VVEM halen we een ‘know how’ binnen op het gebied van de organisatie van grote publieksevenementen.”

Willem Westermann, ambtelijk secretaris van de VVEM: “Een van de motto’s van onze vereniging is ‘kennis delen verstrekt de branche’. Het gezamenlijk organiseren van een inhoudelijk sterk en goed bezocht congres past daar perfect bij. Wij zien dat het congres in Utrecht een betekenisvol evenement is en dragen graag bij aan de verdere ontwikkeling ervan.”