jongerius directeur vereniging lfb

De Ledenraad van de LFB heeft op zaterdag 27 juni Ellis Jongerius (1985) gekozen als nieuwe directeur van vereniging LFB. Ellis volgt daarmee per 1 juli 2020 Conny Kooijman op, die na 25 jaar afscheid neemt als directeur vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Conny heeft zich de afgelopen 25 jaar met hart en ziel ingezet voor de LFB en gelukkig zal Conny voor de LFB actief blijven als ervaringsdeskundige.
Later dit jaar zal er op een passende wijze aandacht worden besteed aan het afscheid van Conny als directeur LFB.

Ellis Jongerius werkt al ruim 12,5 jaar bij de LFB. Inmiddels is zij al ruime tijd werkzaam bij afdeling Scholing & Training van de LFB. Zij weet mensen echt te inspireren en te raken met haar persoonlijke verhaal en enthousiasme.
Ellis is ervaringsdeskundige en weet als geen ander hoe het is en voelt om als iemand met een beperking onderdeel te zijn van onze samenleving. Ellis zal naast haar functie als directeur van de LFB ook nog actief blijven voor onze afdeling Scholing en Training.

De LFB is de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking.
De LFB heeft meer dan 100 medewerkers waarbij 75% van de medewerkers een (licht) verstandelijk beperking heeft.
De LFB komt op voor mensen met een verstandelijke beperking, zorgt voor begrijpelijk informatie en organiseert bijeenkomsten, trainingen en workshops om mensen met een verstandelijke beperking sterker te maken.

Voor meer informatie over Ellis Jongerius en haar verhaal: