kasem nieuwe voorzitter

Ila Kasem (1967), managing partner bij Van de Bunt Advisors, wordt de nieuwe voorzitter van het Prins Claus Fonds.

Volgens het fonds passen zijn managementervaring en zijn enthousiasme voor cultuur perfect bij het Prins Claus Fonds dat cultuur onder druk overal ter wereld ondersteunt.

Ila Kasem is momenteel lid van verschillende ngo-raden. Van 2005 tot 2014 was hij lid van de Raad van Toezicht van WWF Nederland. Hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van Amnesty International Nederland en van de liefdadigheidsinstelling Marokko Fonds. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van het Mauritshuis en van de stichting Giving Back.

Prins Constantijn, erevoorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds zei in zijn speech over Ila Kasem dat hij een aantal belangrijke vaardigheden bij het Prins Claus Fonds brengt. Kasem staat bekend als een uitstekende luisteraar met jarenlange leiderschapservaring.

Het Prins Claus Fonds ondersteunt en verbindt kunstenaars en cultuurbeoefenaars in landen waar culturele expressie onder druk staat en het cultureel erfgoed wordt bedreigd. Het fonds ondersteunt initiatieven voornamelijk in Latijns-Amerika, Azië, Afrika, het Caribisch gebied en Oost-Europa.