voorbereiden op wbtr

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen is door de Eerste kamer. Voor 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen er aan voldoen. Om verenigingen te helpen is WBTR.nl opgericht. Door samenwerking van DNA met IVBB en andere verenigingen is een stappenplan ontwikkeld om verenigingen te helpen op een gemakkelijke, goede en betaalbare manier de nieuwe wet te implementeren, onder meer met een check op de statuten. Een vereniging die zijn zaken goed heeft geregeld is aantrekkelijker voor aankomende bestuursleden. 

Samenwerking
In het co-creatieteam van het WBTR-stappenplan zitten afgevaardigden van ANVR, Bovag, De Nederlandse Associatie, MKB Nederland, Modint, NOC*NSF, NVM, KNMP, Techniek Nederland, ACP, VNG en IVBB. Annemiek Wissink zegt over de samenwerking: "Als elke vereniging opnieuw zelf het wiel moet uitvinden, dat is niet efficiënt. Om het makkelijk te maken werken wij als non-profit organisaties samen met andere grote verenigingen en koepels om een zo goed en betaalbaar mogelijke oplossing aan te bieden. We hebben eerder gezien dat dit bij de invoering van de AVG heel goed werkte."

Kijk op www.wbtr.nl voor alle informatie en meld je daar aan voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vooral ook omdat voldoen aan de WBTR bijdraagt aan het gemakkelijker vinden en vasthouden van bestuursleden. Met het stappenplan creëren we toegevoegde waarde voor de koepels naar hun leden en creëren we waarde voor de verenigingen zelf. Win-win. Als ervaringsdeskundig bestuurslid van een tennisvereniging ben ik blij dat we als vrijwilligersbestuur deze ondersteuning kunnen krijgen. Dat er zo veel koepels en grote verenigingen meedoen bij de ontwikkeling en communicatie van het stappenplan, toont de grote solidariteit binnen Nederland Verenigingsland