NVO

Hét Nationaal Verenigings Onderzoek 2021 gaat van start!
Hét Nationaal Verenigings Onderzoek brengt de economische en sociale betekenis van verenigingen in beeld.
 

Het doel van het onderzoek is het stap voor stap verkrijgen van een compleet beeld van verenigingen in Nederland. Voor het Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) kiezen we voor een deelname van alle typen verenigingen en sectoren binnen de drie segmenten van beroeps-, branche en vrijwilligersverenigingen. 

In dit tweede Nationaal Verenigings Onderzoek zullen wij zowel nieuwe relevante vragen gaan stellen als de nieuwe doelgroep gaan versterken. We gaan nog veel meer verenigingen bij het onderzoek betrekken dan bij het eerste onderzoek.

Het Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) wil laten zien hoe de landkaart van verenigingen in Nederland eruit ziet en hoe groot de economische en sociale betekenis van verenigingen is. Alles over het NVO lees je op de website: www.nationaalverenigingsonderzoek.nl
 

Resultaten Nationaal Verenigings Onderzoek 2020

Download hier de highlights van het onderzoeksrapport van het Nationaal Verenigings Onderzoek 2020 waar 567 verenigingen aan mee hebben gedaan. DNA is hier enorm trots op. Na jaren waarin we steeds moeten constateren dat er te weinig bekend is over verenigingen, hebben we samen met onze partner IVBB dit begin gemaakt om verenigingen in kaart te brengen. Van lokale studentenvereniging tot hele grote koepels als NOC*NSF. Alle verenigingen kunnen meedoen.

Doe mee

Om een goed beeld van de verenigingswereld te krijgen, is het cruciaal om vanuit zoveel mogelijk verenigingen antwoorden op de vragen te krijgen. Wij zijn uiteraard gehouden aan de privacyregels. Zonder jouw hulp lukt het niet om de gewenste breedte te krijgen. Stuur ons je gegevens. Dan krijg je van ons een uitnodiging om mee te doen. Deelname is gratis. En uiteraard krijg je achteraf alle resultaten. 

Blijf op de hoogte

Met enige regelmaat zullen er nieuwsberichten verschijnen, gericht op de meest recente ontwikkelingen in het onderzoek, uitvragen om deel te nemen aan onderdelen van het NVO en de planning. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

- Partners -
Geen gegevens gevonden