vakbonden militairen, marechaussee en politie kiezen voor allsolutions
De Nederlandse Politie Bond (NPB), de Algemene Federatie van Militair Personeel (AFMP) en de Marechausseevereniging (Marver), alledrie gevestigd in Woerden en aangesloten bij de FNV, hebben gezamenlijk gekozen voor de integrale, webbased bedrijfssoftware van AllSolutions uit Woerden. Met deze keuze zetten de drie bonden een eerste stap naar integratie van werkzaamheden. Het nieuwe systeem zal vanaf 1 januari 2010 operationeel zijn.

De FNV-vakbonden voor militairen AFMP, marechaussee Marver en politie NPB verzorgen de individuele en collectieve belangenbehartiging voor ongeveer 50.000 leden. De hoofdkantoren van de drie vakbonden zijn gevestigd in hetzelfde bedrijfspand in Woerden. "Onze dienstverlening en werkprocessen zijn vrijwel identiek en we hebben de wens uitgesproken onze werkprocessen voor oktober 2010 te integreren", vertelt mr. Pauline de Casparis, advocaat en hoofd individuele belangenbehartiging van de NPB. "Aangezien we in hetzelfde pand zitten, is een gezamenlijke automatiseringsoplossing efficiënter en goedkoper. We hebben gezocht naar een integrale oplossing voor de automatisering van onder meer de ledenadministratie, de financiële administratie en de dossiers van leden."

Effiencyslag met integrale oplossing
Na een selectietraject is gekozen voor de integrale bedrijfssoftware van AllSolutions uit Woerden. De Casparis: "We hebben hun product WebSolutions QX draaiende gezien bij de Politievakbond ACP en deze bond is erg tevreden over het pakket."
Met WebSolutions QX willen de drie bonden een efficiencyslag maken en zorgen voor betere toegankelijkheid en transparantie van informatie. "Het standaardpakket is bovendien flexibel in te richten en aan te passen aan onze eisen en wensen", stelt De Casparis. "Een belangrijk pluspunt is dat we de beschikking krijgen over managementinformatie en op basis van actuele gegevens kunnen sturen. In de toekomst kunnen onze leden ook via een webportal toegang krijgen tot de systemen en allerlei zaken raadplegen."
De implementatie van het nieuwe pakket zal zes maanden duren en vanaf 1 januari zijn de drie bonden overgestapt op WebSolutions QX.

SaaS
WebSolutions wordt via het SaaS-principe (Software as a Service) beheerd en gehost door AllSolutions in Woerden. "We kunnen altijd en overal met WebSolutions QX werken, thuis en op kantoor", vertelt De Casparis. "De opslag, het onderhoud en het beheer zijn uitbesteed aan AllSolutions en wij hebben afspraken gemaakt over de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid."
Leo Koster, directeur van AllSolutions ziet steeds meer organisaties en bedrijven kiezen voor SaaS: "Dit biedt zekerheid en controle over de kosten. In feite is het een soort abonnement, waarbij per geregistreerde gebruiker een vast maandelijks bedrag wordt betaald. De applicatie wordt vervolgens volledig door ons gehost en beheerd tegen een afgesproken performance."