Academie

Kennis en passie delen, het vak ontwikkelen, je vereniging richten op de toekomst, dat alles kan niet zonder dat je jezelf ontwikkelt als verenigingsprofessional.

Het vak van verenigingsprofessional zien, waarderen en er trots op zijn is niet voor te stellen zonder ontwikkeling en opleiding. Van meet af aan is het een van de belangrijkste doelen van DNA om hiervoor een programma te bouwen met een optimale mix van vernieuwende uitdagingenen ‘verenigingsmusthaves’. We hebben verder gebouwd op de bestaande opleidingen en trainingen en een hele reeks opleidingen ‘geco-creëerd’ en samengebracht in de DNA Academie.

We kiezen ervoor om samen te werken met opleiders van hoge kwaliteit en vanuit DNA in te zetten op het voortdurend ontwikkelen van het aanbod en dit te richten op de vereniging van de toekomst. DNA houdt bij de opleiders de vinger aan de pols over de afstemming op het vak verenigingsprofessional, kan jou informeren en adviseren over het aanbod en zal je steeds opnieuw uitdagen om jezelf en je vereniging verder te ontwikkelen en nieuwe wegen te verkennen.

Uiteraard is er een voordeel voor DNA-leden in de vorm van korting of extra aanbod.

Zo creëren we samen met opleiders en kennisinstellingen één plek waar alle relevante onderdelen rondom opleiden en ontwikkelen in relatie tot het vak van verenigingsprofessional en verenigingsbestuurder samenkomen.

 

Naar DNA Academie aanbod

Het Register Association Executives is opgezet voor verenigingsprofessionals om de kwaliteit van beroepsbeoefenaren te verhogen en objectieve criteria te ontwikkelen voor bestuurders die deze professionals in hun vereniging nodig hebben.

Wil je je ook registreren tot het Register Association Executives? Registreer je hier

Inloggen PE-Online

Competentie profielen DNA

Er zijn door DNA 4 competentieprofielen gedefinieerd, te weten.
1.    Bureaumedewerker vereniging;
2.    Vakspecialist vereniging;
3.    Beleidsmedewerker/-secretaris vereniging;
4.    Verenigingsdirecteur/-manager.

Op basis van deze profielen kun je gericht zoeken naar een training die helemaal aansluit op jouw functie.


Over het Register Association Executives

Het Register Association Executives is opgezet voor verenigingsprofessionals om enerzijds de kwaliteit van de beroepsbeoefenaren te verhogen en anderzijds objectieve criteria te ontwikkelen voor bestuurders die deze medewerkers in hun vereniging hard nodig hebben.

Aan registratie in dit kwaliteitsregister zijn voorwaarden verbonden. Om toegelaten en geregistreerd te worden tot het Register Association Executives dient de verenigingsprofessional aan een aantal verplichtingen te voldoen. Registratie en behoud van registratie worden getoetst door de Registratiecommissie. Beoordeling van het behoud van registratie (en het voeren van de titel RAE achter uw naam) vindt iedere twee jaar plaats.

Het Register Association Executive is ondergebracht in een onafhankelijke Stichting. De inschrijving in het Register AE is een toets over kennis, achtergrond en werkzaamheid binnen de branche. Zoals bij iedere zichzelf respecterende beroepsgroep wordt na inschrijving van iedere verenigingsprofessional Permanente Educatie (PE) verlangd om de vakbekwaamheid op peil te houden.

Daarmee kunt u uw persoonlijke ontwikkeling en waarde binnen uw vakgebied tonen. En bovendien geeft dit persoonlijk cachet en een professionele uitstraling naar uw vereniging en uw bestuur. De verenigingsprofessional is trots op zijn/haar vak.

Aan registratie in dit kwaliteitsregister zijn voorwaarden verbonden. Om toegelaten en geregistreerd te worden tot het Register Association Executives dient de verenigingsprofessional aan een aantal verplichtingen te voldoen. Registratie en behoud van registratie worden getoetst door de Registratiecommissie. Beoordeling van het behoud van registratie (en het voeren van de titel RAE achter uw naam) vindt iedere twee jaar plaats.

Verenigingsprofessionals die menen te voldoen aan de vereisten zoals beschreven in het Reglement kunnen zich inschrijven middels het inschrijfformulier. In het formulier staat beschreven op welke wijze de kandidaat moet aantonen geschikt te zijn om voor inschrijving in het Register in aanmerking te komen.

Hier vindt u een overzicht van activiteiten die in de loop der tijd door de Registratiecommissie zijn goedgekeurd.

Voorwaarden voor registratie en behoud van registratie in kwaliteitsregister.

Aan registratie in dit kwaliteitsregister zijn voorwaarden verbonden. Om toegelaten en geregistreerd te worden tot het Register Association Executives dient de verenigingsprofessional aan een aantal verplichtingen te voldoen. Registratie en behoud van registratie worden getoetst door de Registratiecommissie. Beoordeling van het behoud van registratie (en het voeren van de titel RAE achter uw naam) vindt iedere drie jaar plaats.

 

De professionals

De professionals die in de periode 2013-2014 voldeden aan de vereisten, hebben hiervoor een certificaat ontvangen en mogen in de periode 2015-2016 de titel RAE voeren. De professionals die na 1 januari 2015 zijn ingeschreven in het Register, voldoen aan de vereisten zoals beschreven in het Reglement en hebben de toets van de Registratiecommissie met succes doorstaan. Zij zullen aan de vereisten moeten voldoen om hun titel te behouden in de periode 2017-2019.

Deze professionals zijn op basis van de functieprofielen, te raaplegen via de openbare registers:

Bureamedewerker

Vakspecialist

Beleidsadviseur / secretaris

Verenigingsdirecteur/manager

 

De aanbieders

AVVM, Academie voor VerenigingsManagement
www.avvm.nl

Bestuurderscentrum.nl
www.bestuurderscentrum.nl

Atriumgroep
www.atriumgroep.nl

Conflictbemiddeling.nl
www.conflictbemiddeling.nl

Koninklijke Metaalunie
www.metaalunie.nl

Sezen Academy
www.sezenacademy.nl

TerSprake|
www.tersprake.com

Van Spaendonck BrancheAdvies
www.brancheadvies.nl

De Nederlandse Associatie
www.denederlandseassociatie.nl

Download RAE.pdf Inschrijfformulier Inloggen PE-Online

- Partners -
Geen gegevens gevonden