goede ledenservice
Tips voor een goede service
Maak medewerkers verantwoordelijk

Geef medewerkers niet alleen de opdracht om ervoor te zorgen dat leden tevreden zijn, maar geef ze ook de bijbehorende ruimte om te handelen. Leden bellen niet op om in de wacht gezet te worden, of om te horen te krijgen dat ze nog teruggebeld worden. Laat leden zo gemakkelijk en snel mogelijk in contact komen met een persoon die de bevoegdheid en kennis heeft om op hun vraag te reageren.

Follow-up

Heeft een lid een buitengewoon moeilijke of ingewikkelde vraag gesteld, zet dit lid dan op een lijst voor een follow-up telefoontje. Bel terug, bijvoorbeeld de volgende dag, om te checken of inderdaad de vraag naar tevredenheid is beantwoord.

Geloof in de vereniging

Als je zelf niet gelooft in de doelen en voordelen van de vereniging voor de leden, dan kun je dat ook niet overbrengen. Overtuiging is belangrijk in het contact van de vereniging met leden, en in het contact van leden met (potentiële) leden.

Shift: voor vrienden

Professionele dienstverlening moet niet leiden tot afstandelijkheid. Tijd om het ouderwetse ‘helpen’weer eens af te stoffen. Wie help je uit jezelf: vrienden, familie, een vreemde? Diezelfde houding en vanzelfsprekendheid kan het gedrag van een betaalde dienstverlener grondig veranderen. Helpen omdat je dat wilt, niet omdat je er nu eenmaal voor betaalt wordt maar eigenlijk liever iets anders zou doen.