DNA Training | Persoonlijk leiderschap in de dynamiek van de vereniging
19-09-2024

Iedereen in de vereniging is gedreven en gepassioneerd. Hierdoor is er altijd te veel te doen. Het eigenaarschap kenmerkt de bijzondere dynamiek in een vereniging. Met soms (onmogelijke) stokpaardjes, reële en ideële doelen en tegenstrijdige belangen.

Leden, commissievoorzitters, bestuursleden en bureaumedewerkers: iedereen voelt zich (mede)eigenaar en wil gehoord en gezien worden. Besluiten duren daardoor langer en emoties komen sneller om de hoek of worden onnodig ingehouden omdat er toch al zoveel speelt. Dit vraagt dat jij als leidinggevende in dit krachtenveld in balans bent en blijft. Dat je een manier hebt van contact maken en richting geven die werkt, die weerstand wegneemt. Daarom gaat deze training over zelfleiderschap, contact en communicatie in de dynamiek van een vereniging. 

Deze trainings richt zich op het vermogen om volledig te luisteren naar wat de ander zegt. Naast cognitieve vaardigheden leer je ook hoe je lichaamsintelligentie effectief kunt inzetten, waardoor je keuzes maakt op basis van volledige informatie. Dit helpt je om zelf niet meer getriggerd te worden, zodat je met mildheid anderen kunt motiveren om de koers van de vereniging te volgen. Hierdoor ben je beter in staat om transformatie te realiseren. Daarnaast krijg je de kans om vanuit een nieuwe invalshoek te sparren met andere verenigingsmanagers en directeuren over jouw vraagstukken.

Deze training geeft je;  

  • meerdere tools waarbij je vanuit aanwezigheid luistert, keuzes maakt en kan sturen in jouw vereniging 
  • inzicht in je eigen patronen en persoonlijkheid en hoe lichaamsintelligentie te gebruiken in keuzes 
  • te handelen vanuit aanwezigheid in een verenigingscontext 
  • de kans om vanuit een nieuwe invalshoek te sparren over jouw verenigingsvraagstukken 
  • inzicht in een aanpak voor het bereiken van transformatie binnen jouw vereniging  

 

DOELGROEP

Deze training is uitermate geschikt voor sturende mensen binnen een vereniging die bereid zijn een stap verder te gaan dan de cognitieve aanpak. 

 

GLOBALE DAGINDELING
09:30 - Inloop
10:00 uur - Start ochtendprogramma 
Welkom, programma en doel, kort voorstellen 
Oefening: Aandacht naar het hier en nu brengen 
Jouw verenigingsvraag anders benaderd: gebruik van lichaamsintelligentie in keuzes 
12:30 uur - Lunch
13:00 uur - Start Middagprogramma

Jij als persoon in de verenigingscontext: herkennen van afwezigheid en handelen vanuit aanwezigheid 
Van drama naar kans: het bereiken van transformatie in jouw vereniging 
18:00 uur -  Afronding  
Optioneel:
diner (tot 19:30 uur) 

 

OVER DE TRAINERS

Inge Poorthuis
Inge Poorthuis is een ervaren interim-directeur en adviseur bij Kuperus&Co, gespecialiseerd in organisaties met een diverse achterban.Vanaf jonge leeftijd is Inge al vrijwillig actief binnen diverse verenigingen. In de afgelopen 15 jaar heeft ze in verschillende rollen in en voor verengingen gewerkt. Ze heeft managementervaring binnen diverse beroepsverenigingen en de vakbond. Inge is medeauteur van het boek 'Routeplanner voor verenigen' (2018 en 2023). 

Inge is in staat om strategisch te sturen tussen belangen en drijfveren in een verenigingscontext. Door haar open en gedreven houding enthousiasmeert ze leden, medewerkers en stakeholders. Ze weet met vaart resultaten te boeken door een projectmatige werkwijze en haar energieke aanpak.  

Hans Velder
Hans Velders (1965) is trainer/coach en grondlegger van de Bronacademie. Hans heeft jarenlange ervaring als trainer en facilitator. Gaandeweg heeft hij zich gespecialiseerd in het oplossen van trauma met daarin het lichaam als uitgangspunt. Wat Hans betreft mag iedereen naar zichzelf leren kijken door de ogen van het zenuwstelsel. Zodat mens en organisatie, krachtig en weerbaar worden. 

Hans ontmoet je vanuit de grond dat alles goed is en alles er mag zijn. Zodat de mens én de professional kan groeien Wat Hans betreft is er voor alles een oplossing en anders op zijn minst een ontwikkelrichting. 

 

GOED OM TE WETEN
Deze training wordt gegeven bij deelname van minimaal 5 deelnemers. Er zijn in totaal 12 plaatsen beschikbaar. Wanneer de training vol is houden we je via de nieuwsbrief op de hoogte van de volgende kans om deel te nemen. Met oog op kwaliteit en de diversiteit in de groep tijdens de training is het aantal deelnemers per vereniging, per geplande training, maximaal 3 personen. 


VOORWAARDEN
De annulerings- en leveringsvoorwaarden zijn hier terug te vinden. Wanneer je jezelf inschrijft voor één van onze trainingen ga je automatisch akkoord met onze voorwaarden.

PLANNING
Deze training duurt één dag en is op 19 september 2024 van 10.00 – 18.00 uur. Aansluitend op de training organiseren we tot 19.30 uur een diner. (optioneel en op eigen kosten) 

KOSTEN
Deze training bieden wij vanuit het DNA Kenniscentrum aan voor €535,- excl. BTW en kosten voor diner. (niet leden €675,-). 

LOCATIE
Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer
Strandboulevard 3, 3882 RN Putten

INCOMPANY
Wil je meer dan 8 deelnemers van één organisatie aanmelden? Dan is het voordeliger om deze training Incompany af te nemen. Stuur je aanvraag naar info@wijzijndna.nl

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer
Heeft u een account? Log dan hier in. Wij beschikken al over uw gegevens zodat u deze niet opnieuw hoeft in te voeren.
Uw gegevens
Uw adres
Uw contact gegevens
Uw functie
Opmerkingen
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Jouw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
U heeft al een gebruikersaccount met het e-mailadres:
Log in om je in te schrijven voor het evenement.