Training ledenbinding en digitale communities (VOL)
18-09-2023

Traditioneel zijn verenigingen sterk in het binden van leden in formele zin: Bijvoorbeeld door zitting te nemen in het bestuur, ledenraad, regio- en afdelingsbesturen en commissies. Steeds vaker zijn verenigingen actief om de leden incidenteel op specifieke onderwerpen of concrete hulpvragen samen te brengen. Dit vanuit de gedachte dat er veel praktijkkennis bij de leden aanwezig is die veel breder kan worden ingezet.

In tegenstelling tot de klassieke ledenbinding, gaat ledenparticipatie uit van 'communitydenken' en een meer actieve en laagdrempelige inbreng van leden. Hierbij leg je de focus niet alleen op informatie zenden, maar op de interactie van je leden. Het gaat niet zozeer om de verbinding tussen ‘vereniging’ en ‘lid’, maar tussen leden onderling of tussen leden en relevante partijen. Denk aan stakeholders buiten jouw vereniging, om co-creatie op diverse thema’s mogelijk te maken. Digitalisering is een groot onderdeel van deze transitie.

doel van de training
Tijdens deze training nemen we je mee in de theorie en ontvang je praktische handvaten om een digitale community op te bouwen. De kernvraag in deze training is; 'Hoe laat je leden binnen jouw verening actief deelnemen aan je community?' 

Je krijgt in de training o.a. antwoord op de volgende vragen; 

  • Wat zijn principes van moderne ledenparticipatie?
  • Wat is een community? En welke type community's kun je onderscheiden?
  • Wat zijn de kenmerken van een community als organisatievorm?
  • Hoe bouw samen aan een actieve en succesvolle community?

programma
Het programma bestaat uit twee onderdelen, namelijk;

  1. Verenigingsstrategie op ledenbinding en participatie en welke rol community's daarin spelen. 
  2.  Het hoe en waarom van online community's met praktische tips en opdrachten.

Deze training wordt gegeven door Dennis van Aalst en Ivan Pouwels en is bedoeld voor alle verenigingsprofessionals.

DNA academie

Naast onze netwerken, Q-sessies en workshops bieden wij ook vaktrainingen aan via de DNA academie. Door deze specifieke vaktrainingen geven we je de verdieping die je nodig hebt om als vereniginsprofessional je doelen te halen. Ben je lid van DNA? Dan bieden wij deze vaktraining aan tegen een gereduceerd tarief. 

incompany training
Deze vaktraining bieden wij ook aan als een incompany training en is voordeliger bij een deelname vanaf 8 personen. . 
  
annuleringsvoorwaarden 
Annuleren kan tot 30 kalenderdagen voor aanvang van de vaktraining kosteloos. Hierna brengen wij het volledige bedrag in rekening. Kun je zelf niet komen? Dan kun je een collega in jouw plaats laten gaan. Geef dit wel even aan ons door. Wij streven naar kwalitatieve en waardevolle trainingen waarbij we de diversiteit van de groep waarborgen. Daarom is het maximaal aantal deelnemers van één vereniging 3 personen per training. Wil je met meer collega's deze training volgen? Neem dan contact op met Maritsa Venhof en vraag haar naar de mogelijkheden.

18 september 2023
9.30-16.30 
Postillion Hotel te Bunnik

Leden: € 520,-
Niet leden: € 655,-
Bedragen zijn exclusief btw.