Netwerk bijeenkomst Juridische professionals
14-11-2023

Het DNA juristennetwerk is er om alle juridische professionals van verenigingen met elkaar in contact te brengen. Samen delen we kennis over actuele onderwerpen. Hoe ga je om met privacy gevoelige informatie en hoe voldoet je aan een compliance regeling? Of hoe kun je jouw leden voorzien van een gedegen juridisch advies bij complexe vraagstukken? Hoe ontwikkel je een gedegen keurmerk?

Door ervaringen uit te wisselen met juristen die werkzaam zijn bij een andere vereniging inspireren we elkaar. Regelmatig nodigen we een spreker uit om juridische uitdagingen onder de loep te nemen. Ook is er ruimte om je vragen te stellen of handige formats uit te wisselen. We komen twee keer per jaar bij elkaar. De onderwerpen die we bespreken bepalen we gezamenlijk in de eerste bijeenkomst.

Wat gaan we doen?

Deze bijeenkomst gaan we het hebben over de toenemende regeldruk. Zie je in jouw vereniging ook een procedurele verzwaring en toename in regeldruk vanuit de instanties zoals banken en KvK? Door de invoering van de Wbtr worden verenigingen door dit soort instanties gelijkgetrokken met commerciële instellingen. Dit is voor veel verenigingen een groot probleem en onterecht.

Gelukkig is er een tegenreactie in de vorm van een nieuwe ‘Wet op het maatschappelijk initiatief’. Deskundige voelen zich echter onzeker. Daarom willen we hierover met elkaar het gesprek voeren. Peter Noordhoek zal deze bijeenkomst inleiden.

Wil je meer informatie ontvangen of je aansluiten bij dit netwerk? Mail dan naar Maureen van Gent

10.00 uur - 12.00 uur

U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.