DNA voorjaarsbijeenkomst : de groeiende kloof naar de overheid
25-05-2023

Terwijl de overheid in de veronderstelling leeft dat een samenleving van bovenaf moet worden aangestuurd, keert de burger zich steeds verder van de overheid af. Gevolg is dat politieke bestuurders belangrijke besluiten over de toekomst van burgers en van het land uitstellen. Ook het draagvlak wordt steeds lager. Na de laatste verkiezingen zijn de kaarten opnieuw geschud, maar komt hier nu echt verandering in?

De DNA voorjaarsbijeenkomst organiseren we dit keer bij Evofenedex. Naast de algemene ledenvergadering, waar we terugkijken op het eerste half jaar van 2023 en waar o.a. de financieële stukken zullen passeren, vertelt Marielle van Oort (van Oort & Van Oort) ons meer over de kloof die is ontstaan tussen overheid en burgers en het maatschappelijke middenveld. De kloof tussen overheid en samenleving is nog nooit zo merkbaar geweest. Hoe is dit ontstaan en wat betekent dit voor de positie van jouw vereniging?

We gaan met elkaar in gesprek over hoe je hier als vereniging mee om kan gaan. Pak jij een leidende rol of misschien een meer faciliterende rol? Wat zijn hier de voor- en nadelen van? Een interessant en actueel thema, zeker wanneer je als vereniging relevant wilt blijven voor je achterban en stakeholders.

Afscheid tijdens de netwerkborrel
Tijdens de aansluitende netwerkborrel nemen we afscheid van Esther Tierie, Rob Goijen en Rob Rommelse. Esther Tierie was jarenlang het vertrouwde gezicht bij DNA, Rob Goijen en Rob Rommelse hebben beiden een waardevolle bijdrage geleverd in het DNA bestuur. Wij willen hen hartelijk bedanken voor hun inzet en geven jou ook graag de gelegenheid om officieel afscheid te kunnen nemen. Jij komt toch ook? 

 

Inloop 14:45 uur

Start voorjaarbijeenkomst 15:00 uur

Borrel 16:30 uur

Evofenedex, Signaalrood 60, Zoetermeer
U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.