Hoe help jij je leden digitaal veilig ondernemen? Leer van de aanpak van Bouwend NL
18-04-2023

Er is een enorme verschuiving te zien naar online oplichting en fraude. Vooral het midden- en kleinbedrijf is een favoriet doelwit van hackers omdat ze minder geavanceerde beveiligingssystemen hebben dan grote bedrijven. Ze zijn zich er niet van bewust, maar wanneer ze het doelwit worden van hackers zijn de gevolgen vaak niet te overzien. 

Als branche- en beroepsvereniging is het belangrijk om je achterban hiervan bewust te maken en te adviseren, maar hoe doe je dit? Welke rol pak je en welke tools kun je hiervoor gebruiken?

Om je hier wegwijs in te maken organiseren wij in samenwerking met Bouwend NL en het platform Samen Digitaal Veilig op 18 april van 15.30 uur – 16.30 uur het Webinar ‘Hoe help jij je leden digitaal veilig te ondernemen?’

Dit Webinar biedt ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tussen professionals die bezig zijn met het thema digitalisering. Zowel voor hun leden als binnen de context van hun eigen vereniging.

Het programma
In dit Webinar maken we kennis met elkaar en met de sprekers; Dennis Mollet, specialist digitalisering bij Bouwend NL en Ron Vermeulen, partnermanager platform Samen Digitaal Veilig.

Dennis Mollet is specialist Digitalisering Bouw & Infra bij Bouwend NL en zal in zijn presentatie vertellen hoe Bouwend NL haar leden helpt digitaal veilig te ondernemen. Leer van de do’s en dont’s en de praktische tips die Dennis deelt om tenslotte ook jouw leden te helpen.

“Digitalisering maakt het werk makkelijker en vaak ook leuker, maar brengt ook risico’s met zich mee. Cybersecurity is een maatschappelijk probleem dat ook de bouw- en infrasector raakt. Steeds vaker maken onze leden melding van internetcriminaliteit. Geen reden om te stoppen met digitalisering, wel aanleiding om online veiligheid in de organisatie serieus te nemen en op orde te brengen”.  Dennis Mollet, specialist digitalisering Bouwend NL.

Aansluitend komt Ron Vermeulen aan het woord en vertelt je meer over het platform Samen Digitaal Veilig. Samen digitaal veilig is een initiatief van MKB-Nederland en IVBB en wordt ondersteund door de ministeries van JenV en EZK. Door je hier als branche- of beroepsvereniging bij aan te sluiten kun je je leden op een praktische manier adviseren op het gebied van digitale veiligheid. Tot nu toe zijn er al ruim 30 brancheverenigingen aan het platform verbonden.

Natuurlijk is er voldoende ruimte om al je vragen te stellen.  Spreekt dit je aan en wil je weten hoe andere verenigingsprofessionals omgaan met het thema digitalisering? Meld je dan snel aan! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maureen van Gent.

15.30 uur - 16.30 uur

U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.