DNA: opleidings- en talentprogramma voor jong talent

19-04-2022

Opleidings- en Talentprogramma jong talent
DNA: Hét opleidings- en talentprogramma voor jouw excellent Talent! 

Heb jij een bijzonder talent in huis dat zich graag wil ontwikkelen in het verenigingsvak? DNA biedt een compleet opleidingstraject aan met diverse trainingen en persoonlijke begeleiding. Jouw talent zal een jaar lang optrekken met andere jonge talenten en krijgt volop kansen om zich individueel en in een groep te ontwikkelen.

 

Content lab - Inhoudelijk ontwikkelen  

Training VerenigingsWerk. In één dag op de hoogte van de ins en outs van het werken voor een vereniging. Wat maakt verenigingen anders en daardoor bijzonder interessant?  En wat onderscheidt jouw vereniging van andere verenigingen? Je krijgt ook inzicht in ontwikkelingen en regels die op dit moment effect hebben op verenigingen.

Kennis maken met vakblad en vakliteratuur. Het vak verenigen is in de afgelopen jaren sterk geprofessionaliseerd. Hier vind je de belangrijkste modellen en inzichten en de nieuwste ontwikkelingen en trends.

Snel relevante kennis vinden. Hoe kun je snel meer vinden over een onderwerp waar je mee te maken hebt in je vereniging.

 

Skills lab - Vaardigheden ontwikkelen

Training Skills voor Verenigingsprofessionals. Een training met het accent op die vaardigheden die onmisbaar zijn voor elk verenigingstalent. Denk bijvoorbeeld aan: presenteren, goed luisteren en adviesvaardigheden.

Toegang tot de online DNA Academie. Dit platform is gevuld met diverse vaardigheidstrainingen om  je persoonlijk verder te ontwikkelen in de skills die nog wat aandacht kunnen gebruiken. De trainingen worden op verschillende manieren aangeboden: E-learing, We-learning, Micro learning en podcast)

 

Experience lab - Ervaringen en inzichten uit de praktijk ontwikkelen

Speedlabs. De deelnemers hebben gedurende het jaar vijf exclusieve bijeenkomsten met experts en ervaren verenigingsprofessionals. Zij zullen praktijkkennis en ervaringen delen. Het zal gaan om onderwerpen als: nieuwe organisatievormen; diversiteit in het bestuur; contributie- en verdienmodellen; leden activeren om te participeren; werken aan reputatie en imago; relevante maatschappelijke trends voor verenigingen.

DNA- events. Kennis uitwisselen met andere verenigingsprofessionals. De talenten krijgen toegang tot de verschillende bijeenkomsten en webinars van DNA, inclusief het jaarcongres.

Denktank. De deelnemers vormen samen een mini-denktank en werken gedurende het jaar een vraagstuk uit. De uitkomst presenteren ze tijdens het eerstvolgende jaarcongres van DNA.

De opdracht van 2022 is: Hoe kun je de meerwaarde van verenigingen beter laten zien?

In Nederland zorgen verenigingen achter de schermen voor samenhang en verbinding. Beslissers en beleidsmakers weten ze te vinden als het goed uitkomt  –  bijvoorbeeld om snel draagvlak te vinden voor coronamaatregelen. Maar ze worden evengoed weggezet als vertragend en te traditioneel. Nieuwe bewegingen zetten zich er tegen af, maar kiezen vaak toch al snel weer voor het verenigingsmodel om een en ander goed te organiseren. De uitdaging: Kun je dit imago een positieve twist geven? Kun je iets doen om verenigingen uit hun bescheidenheid te lokken?

                              

Talent lab - Jouw talent ontwikkelen

Niet elke verenigingsprofessional is precies hetzelfde. Leer ontdekken waar jouw kracht zit, wat voor jou nodig is om jezelf verder te blijven ontwikkelen en groeien.

Gedurende het jaar zijn er verschillend intervisie sessies en krijgen de talenten persoonlijke en groepscoaching.

 

 

Praktische informatie:
- Groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers
- We starten op 19 april 2022

 

 

- Partners -
Geen gegevens gevonden