Training ledenbinding en digitale communities
29-09-2022

Traditioneel zijn verenigingen sterk in het binden van leden in formele zin: bijvoorbeeld door zitting te nemen in het bestuur, Ledenraad, regio- en afdelingsbesturen en commissies. Steeds vaker zijn verenigingen actief om de leden meer in tijdelijke verbanden op specifieke onderwerpen of concrete hulpvragen samen te brengen. Dit vanuit de gedachte dat er heel veel praktijkkennis bij de leden aanwezig is die veel beter kan worden benut.

In tegenstelling tot de klassieke ledenbinding, waarbij leden verbonden zijn als lezer van de nieuwsbrief, bezoeker van de website of als deelnemer aan een opleiding of evenement, gaat ledenparticipatie uit van community-denken en een meer actieve en laagdrempelige inbreng van leden. Het gaat daarbij niet zozeer om de verbinding tussen ‘vereniging’ en ‘lid’, maar tussen leden onderling en nog een stap verder: tussen leden en relevante partijen en stakeholders buiten de vereniging, om co-creatie op diverse thema’s en ondersteuning van ledenvragen daadwerkelijk mogelijk te maken. Digitalisering speelt daarbij een cruciale rol.
 

Doel van de training

Tijdens de training leer je, vanuit theorie en praktijk, hoe digitale communities een rol kunnen spelen in het actief laten participeren van leden in je vereniging. De volgende vragen komen hierbij aan bod:
- wat zijn de principes van moderne ledenparticipatie?
- wat is een community?
- welke type communities zijn er? 
- wat zijn de kenmerken van een community als organisatievorm?
- hoe bouw een actieve en succesvolle community?

 

Programma

Het programma van de training bestaat uit een kort deel theorie over ledenparticipatie en communities of practice, verschillende praktijkvoorbeelden van communities binnen verenigingen en de aanpak die daarbij is gevolgd, handvaten om zelf aan de slag te gaan met communities en een interactieve opdracht om voor jouw vereniging  een eerste opzet te maken van een community strategie.

Deze training wordt gegeven door Dennis van Aalst en Ivan Pouwels en is bedoeld voor verenigingsprofessionals.

In Company training

Deze training wordt ook in company aangeboden en is prijstechnisch interessant vanaf 8 deelnemers. 
  

Annuleringsvoorwaarden 

Bij annulering binnen 30 kalenderdagen voor de trainingsdatum of ‘no show’ op de dag zelf rekenen we het volledige bedrag. Wel kan je een collega in jouw plaats laten gaan. 

Met oog op kwaliteit en de diversiteit in de groep tijdens de training is het aantal deelnemers per vereniging, per geplande training, maximaal 3 personen. Heb je meer personen die deze training willen volgen, neem dan contact met ons voor een passende oplossing. 

Datum: 29 september 2022
Tijden: 10:00-16:00 uur
Locatie: Postillion hotel, Baan van Fectio 1, Bunnik

Kosten*:
DNA leden 225,- EUR
Niet leden 275,- EUR

*De kosten zijn inclusief een lunch en exclusief BTW. Deze training wordt gefactureerd door onze partner VM Uitgevers BV

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering binnen 30 kalenderdagen voor de trainingsdatum worden organisatiekosten à € 150,- (exclusief btw) in rekening gebracht. Bij annulering binnen 15 kalenderdagen voor de trainingsdatum of ‘no show’ op de dag zelf rekenen we het volledige bedrag. Wel kan je een collega in jouw plaats laten gaan.

U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.