Kennissessie Duurzaamheid en verenigingen
18-05-2021 Event

Netwerkbijeenkomst verenigingendirecteuren: Duurzaamheid en de vereniging

In Nederland spelen verenigingen een grote maatschappelijke en economische rol, van samenwerking en voorlichting tot innovatie en belangenbehartiging. De coronacrisis laat eens te meer zien hoe belangrijk de functie van verenigingen is. Deze crisis leert ons ook hoe kwetsbaar het economisch systeem is en dat duurzame sectoren juist nu goed presteren.

Op 18 mei bespreken we de rol van verenigingen op het thema duurzaamheid. Spreker van deze bijeenkomst is Onno Nillesen. Hij gaat tijdens deze sessie dieper in op de rol van de vereniging aan de hand van het 4V-model. Hij presenteert de resultaten van onderzoek dat zijn organisatie heeft gedaan naar de kansen en belemmeringen van duurzaamheid en hoe verenigingen hun leden daarbij kunnen helpen. Daarbij komen vragen aan de orde als:

  • Welke rol heeft een vereniging in de transitie naar een duurzame economie en samenleving?
  • Wat betekent dat voor dit voor de (eigen) organisatie?
  • Welke kansen biedt dit voor services/ondersteuning naar leden en wat zijn interessante voorbeelden?
  • Hoe verschillend is deze ondersteuning voor branche-, beroeps- en belangen- organisaties, federaties, fondsen en bonden?

Onno gaat in gesprek met Rob Aarse van TLN, over hoe zij het vraagstuk duurzaamheid aanpakken. TLN heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld om de uitstoot in 2030 te halveren

Geen eenvoudige opgave met oplossingen waar zowel overheden, leveranciers, afnemers als de leden van TLN zelf een onderdeel van zijn. Rob vertelt waarom TLN juist voor een ambitieuze agenda kiest, hoe deze agenda waarde heeft voor leden, maar ook hoe zij met bezwaren van leden zijn omgegaan en welke rol financiering speelt. Een hele interessante inkijk in de rol van de branchevereniging in duurzaamheid.

 

Spreker: Onno Nillesen is partner bij PlanNed, vormgevers van verduurzaming en specialist op het terrein van duurzaamheid en verenigingen. PlanNed is ook partner van IVBB, waarbinnen zij zich richten op het ondersteunen van verenigingen bij de belangrijkste opgave voor de komende jaren, de transitie naar een duurzame samenleving.

Aanmelden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Uw gegevens
Uw adres
Uw contact gegevens
Uw functie
Opmerkingen
- Partners -
Geen gegevens gevonden