Jaarsma nieuwe voorzitter NOA
15-07-2019 Personalia

Jaarsma zit nu nog in het bestuur van de makelaarsvereniging, maar het was al langer bekend dat hij gaat opstappen. Binnen de NVM was kritiek ontstaan op zijn functioneren, omdat hij vooral voor zijn eigen belang zou dienen en informatie niet zou delen. Een groep woningmakelaars zegde zelfs het vertrouwen in hem op.

Vertrouwen

Bij NOA hebben ze wel vertrouwen in de bestuurder. De Ledenraad stemde afgelopen week unaniem in met  het voorstel Jaarsma voor te dragen als nieuwe voorzitter.

NOA noemt de oud NVM-man ‘een zeer ervaren bestuurder’ en een man met technisch en bestuurlijk talent. Niet alleen is Jaarsma sinds april 2016 voorzitter van de NVM, ook is hij lid van de sociaal economische Raad. In het verleden was hij naast praktiserend ondernemer en vele andere functies ook voorzitter van de NVVK, de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet.

Rol van verbinder

Jaarsma kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan voor de vereniging. Naast zijn strategisch inzicht en het doorzetten van veranderingen wil hij vooral ook de rol van verbinder op zich nemen, aldus NOA.

Voor zijn benoeming zal op 30 augustus een Algemene Ledenvergadering worden uitgeschreven, zodat als het goed is hij direct daarna samen met het nieuw gekozen bestuur aan de slag kan in de functie van onafhankelijk voorzitter. Het is de eerste keer dat NOA een voorzitter van buitenaf kiest, die de vereniging technisch en onafhankelijk leiding kan geven en zal vertegenwoordigen.

- Partners -
Geen gegevens gevonden