#ASAE 2019
14-08-2019 Nieuwsbericht

Agnes Wolbert en Harriet Boonacker, NVVE, namen dit jaar voor het eerst deel aan het ASAE congres in Columbus. Wat is hun indruk en wat gaan hun leden ervan merken?

door Agnes Wolbert, voorzitter Raad van Bestuur, NVVE

Je ziet vooraf wel dat het een heel compleet programma is dat er geboden wordt. Een vierdaags congres organiseren voor 5000 mensen is een vak op zichzelf. We vonden het prima georganiseerd met veel verassende pop-ups - dat onthouden we voor onze NVVEcongressen. Indrukwekkend was ook de inzet van vrijwilligers. Elke vrijwilliger was enthousiast en trots om er te zijn en dat hun Columbus de gast-stad was. Heel inspirerend.

Inhoudelijk hebben we geweldig veel opgehaald. Van kleine handreikingen  en reminders tot de ontdekking dat er in Amerika gecertificeerde opleidingen zijn die speciaal voor het publieke domein, verenigingen en de non-profit zijn ontworpen en die door de ASAE worden gegeven en onderhouden: elke drie jaar herregistratie voor een leven lang leren. Heel mooi initiatief en ik denk zeker ook voor Nederland erg gewenst.

Er was daarnaast veel aandacht voor ledenbetrokkenheid en binding, grassrootsbenaderingen. Precies de onderwerpen waar we voor gingen, dus wij zijn moe maar met een hoofd vol energie en inspiratie terug gekomen. De leden van de NVVE gaan er vast wat van merken!

 

- Partners -
Geen gegevens gevonden