van der waaij voorzitter veneca

Branchevereniging Veneca voor de cateringbedrijven heeft Kees Van der Waaij benoemd tot nieuwe voorzitter. Van der Waaij volgt hiermee Hans Rijnierse op die het voorzitterschap lange tijd heeft vervuld en recent afscheid nam.

Kees van der Waaij komt niet uit de wereld van cateraars, maar dat is volgens hem geen probleem: “Het landschap waarin de sector zich bevindt is aan verandering onderhevig. Concurrentie van buiten de sector en nieuwe wensen van zowel opdrachtgevers als consumenten zijn van grote invloed. Ik kijk ernaar uit om samen met de leden van Veneca te werken aan een brancheorganisatie die anticipeert op de veranderingen”.

Veneca telt acht leden waarbij zo’n 7.500 cateringmedewerkers werken op bijna 3.000 locaties. Als werkgeversorganisatie wordt samengewerkt op het terrein van de arbeidsvoorwaarden in de cateringsector, maar zorgt het ook voor de cao en de pensioenregeling. Ook vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers en een inclusieve werkomgeving zijn voor Veneca belangrijke thema’s. Verder stimuleert Veneca een steeds gezonder en duurzamer aanbod van eten en drinken in de sector.

Unilever

Van der Waaij heeft 35 jaar bij Unilever gewerkt, van 2001 tot 2011 was hij Voorzitter van de Directie van Unilever Nederland Holdings B.V. Op dit moment is Van der Waaij Voorzitter van de Vereniging Achmea, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland Holdings B.V. en bekleedt hij verschillende commissariaten.