De overstap van Olaf Prinsen
30-01-2020 Nieuwsbericht

Olaf Prinsen wordt per 1 april directeur van Jeugdzorg Nederland. Daarmee verlaat hij de Koninklijke NVRD, de vereniging voor afval- en reinigingsmanagement, na ruim vierenhalf jaar. Waarom eigenlijk?

Olaf Prinsen: “De afgelopen jaren heb ik met veel plezier voor de NVRD gewerkt. Ik ga de mensen, de vereniging en de sector missen. Ik ben trots op de resultaten van onze vereniging en op het feit dat we zulke actieve en betrokken medewerkers en leden hebben. De stap naar Jeugdzorg Nederland is een uitdagende, waar ik hoop met bestuur, bureau en leden ook een verschil te kunnen maken."

Ideale termijn
Wat is de ideale termijn voor een verenigingsdirecteur? “Dat vind ik een moeilijke vraag.Je brengt mee waar je van nature goed in bent. Dat heb ik de afgelopen jaren in de praktijk kunnen brengen bij de NVRD, zoals coalities maken, samenwerken en verbinden.  Bij Jeugdzorg Nederland is dit een deel van de opdracht. Neem daarbij het feit dat ik een maatschappelijke opdracht van groot belang vind. Dan is helder waarom ik deze keuze maak.”

Ingewikkelde opdracht?
Die opdracht is behoorlijk ingewikkeld. We kennen allemaal de problemen waar de sector Jeugdzorg mee te maken heeft. Prinsen: “Het werkveld is spannend. Maar het besef is er dat er iets moet veranderen. Er moet veel gebeuren. De vereniging kiest met mij voor een directeur die niet uit de sector zelf komt, maar die veel ervaring heeft in verenigingsmanagement. Bijvoorbeeld in het omgaan met stakeholders. Jeugdzorg Nederland heeft de afgelopen tijd met een interim-directeur gewerkt. Dus er is tijd uitgetrokken om goed te bedenken wat ze zoeken in een directeur.“

- Partners -
Geen gegevens gevonden