Vereniging ANWB wint DDMA Customer Data Award
11-01-2021 Nieuwsbericht

ANWB is de winnaar van de DDMA Customer Data Award 2020  en liet de andere genomineerde organisaties DPG Media en Jumbo Supermarkten achter zich.

DDMA is de branchevereniging voor datat driven marketing. Emiel Begthel, programmamanager personalisatie bij ANWB, is uiteraard blij: “Ik ben ontzettend trots dat wij als ANWB de Customer Data Award 2020 mogen ontvangen. Mooi dat we door middel van data onze dienstverlening richting leden kunnen verbeteren en steeds relevanter kunnen maken. Het helpen van onze leden is immers waar we het allemaal voor doen.”  Dat zijn er bij ANWB 4,7 miljoen. 

Cultuurverandering naar vereniging
Juryvoorzitter Kees Groenewoud: “De organisatorische breedheid van het programma heeft zeker bijgedragen aan het feit dat ANWB uiteindelijk als winnaar uit de bus is gekomen. Met een grote ‘kanaalbewustheid’ (zeven verschillende kanalen worden gekoppeld) heeft ANWB besloten een cultuurverandering te willen ondergaan gericht op het zo persoonlijk mogelijk benaderen van de leden. Met dit programma zal de ANWB de komende jaren kunnen voortbouwen, gebruikmakend van een goed en degelijk doordacht architectuurmodel. Was voorheen de businessline het uitgangspunt voor marktbewerking, zijn dat nu de individuele leden én de beschikbare data over deze leden. ANWB heeft op overtuigende manier laten zien, dat dit programma, met ‘relevantie’, naast ‘persoonlijk’, als tweede sleutelwoord, wel degelijk aan het slagen is en dus inmiddels een succes genoemd kan worden.” 

- Partners -
Geen gegevens gevonden