checklist #10 actiegericht ledenonderzoek

Veel verenigingen voeren regelmatig ledentevredenheidsonderzoeken uit. Wil je daadwerkelijk vooruitkijken en beter grip krijgen op je relatie met je leden, dan is een uitgebreid ledenonderzoek onmisbaar. Dit onderzoek gaat verder dan oppervlakkige tevredenheid; het helpt je om je leden echt te leren kennen, te begrijpen wat hen bezighoudt en welke meerwaarde ze van jouw vereniging verwachten.

 

Gratis Downloaden
Met de checklist ontdek je hoe goed jij je leden kent en op welke punten je nog onderzoek moet doen. We geven je handvatten om een actiegericht ledenonderzoek op te zetten, want een ledenonderzoek is niet alleen bedoeld om resultaten te analyseren, maar vooral om concrete acties te ondernemen. De checklist is voor leden gratis te downloaden in het DNA kennisdossier digitalisering onder de facts and figures.

 

Goed om te weten

  • De komende periode publiceren wij meerdere interactieve checklists waarin heel uiteenlopende kanten van het verenigingsvak aan bod komen.
  • Elke checklist bevat 20 vragen. Aan de hand van deze vragen kun je checken hoe je zelf met een actueel onderwerp omgaat en willen we je inspireren om het eens anders te bekijken.
  • Natuurlijk staan we open voor feedback. Heb je een vraag of aanvulling? Neem dan contact met ons op via: info@wijzijndna.nl
  • De informatie in de DNA kennisdossiers zijn alleen beschikbaar voor leden van DNA.
  • 28 maart 2024 is de DNA Benchmark gelanceerd. Een krachtig instrument om inzicht te krijgen in de eigen kernprocessen en om van elkaar te leren. Klik hier om je hiervoor aan te melden.
  • Vanuit het DNA Kenniscentrum geven wij 4 x per jaar het VerenigingsMagazine (VM) uit. De eerste editie van 2024 gaat over de Toekomstbestendig verenigen. Hier komt het onderwerp data uitvoerig aan bod.