de nacht van de lobbyist 21 november

Op donderdagavond 21 november organiseren de Public Affairs Academie en Universiteit Leiden de eerste Nacht van de Lobbyist, waarin we ons samen met belangenbehartigers, beleidsmakers, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden onderdompelen in de wereld van de lobby.

Wat is lobbyen nu precies? Hoe ziet ‘dé lobbyist’ eruit? Is lobby een kwestie van gevoel en ervaring of kunnen we het ook vanuit een wetenschappelijk oogpunt bekijken? Hoe spelen lobbyisten van goede doelen met onze emoties? Waarom begrijpen lobbyisten en beleidsmakers elkaar soms niet? En wat is de rol van de media? Maakt lobbyen eigenlijk onderdeel uit van onze democratie? Deze en nog veel meer vragen zullen aan bod komen tijdens de Nacht van de Lobbyist.

De doelstellingen: vooroordelen wegnemen, kennis en nieuwe inzichten delen en de rol van lobby binnen ons politieke bestel bespreekbaar maken. Dit doen we op een laagdrempelige manier via een combinatie van aansprekende keynotes en leerzame deelsessies over verschillende thema’s verbonden met belangenbehartiging, gevolgd door een feestelijke plenaire afsluiting.

Bekijk het hele programma