DNA podcast relealease : in gesprek met nvvr

Ontdek de nieuwste afleveringen van onze vierde DNA podcastserie, gerealiseerd in samenwerking met Skillstown. Door de podcasts bieden we een podium aan diverse verenigingen om hun licht te laten schijnen op belangrijke thema's zoals positionering, toekomstgericht verenigen, de rol van verenigingen als werkgevers en de nieuwe generatie. Cécile Veldman, directeur van DNA, gaat in gesprek met gasten om hun visies, successen en de belangrijkste uitdagingen te verkennen.

In gesprek met NVvR
In de zesde aflevering van deze zesdelige reeks gaat Cécile in gesprek met Geert van Rhee, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR). De NVvR verenigt rechters en officieren van justitie en behartigt hun belangen in het publieke en politieke debat. Cécile en Geert bespreken de veranderende maatschappelijke positie van rechters en officieren van justitie, omdat zij de laatste tijd vaak in het nieuws zijn geweest. Werkdruk en veiligheidsissues zetten de rechtspraak de laatste tijd vaak onder hoogspanning. In de afgelopen tijd zijn er zelfs rechtszaken geweest waarin de rechters niet volledig in beeld kwamen om hun veiligheid te waarborgen. Wat betekent deze dreiging voor de beroepsgroep? Welke invloed kan de beroepsvereniging in deze situaties uitoefenen en hoe neem je de leden hierin mee? Dit en meer hoor je in deze podcast.

Luister mee!
Nieuwsgierig naar de teaser? Beluister deze op Spotify, of geniet van de volledige podcast via de online DNA Academie. Daar releasen we de komende tijd om de twee weken een nieuwe aflevering. Je kunt ook de eerste drie reeksen in hun geheel terugvinden. Ben je je inloggegevens kwijt? Vraag ze hier opnieuw aan.