doe mee met het nationaal verenigings onderzoek (nvo)!

Het vierde Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) is van start! Jaarlijks bieden wij in samenwerking met IVVB het NVO aan. Met het NVO bouwen we stap voor stap aan een compleet beeld van Nederland Verenigingsland. Door het NVO krijgen verenigingen meer inzicht in elkaar en kunnen zij kennis delen om samen hun positie in Nederland te versterken. Deze week is het NVO door het onafhankelijk onderzoeksbureau SCC Consultancy verstuurd. Doet jouw vereniging al mee? 

Wat heb jij als vereniging nodig om je lobby sterker te kunnen voeren? En hoe ga je om met de toenemende regeldruk? Nog altijd zijn verenigingen onterecht minder zichtbaar dan het bedrijfsleven of de overheid. De resultaten van het NVO geven je inzicht en komt met concrete voorbeelden en aanbevelingen.

Meer dan 50.000 enquêtes zijn nu uitgegaan. Dit is ongeveer een kwart van, wat waarschijnlijk, het aantal verenigingen in Nederland is. Hoe staat jouw vereniging ervoor? Hoe positioneer je jouw vereniging in vergelijking met voorgaande jaren of andere verenigingen? Thema's zoals; maatschappelijke impact, risico's en regelgeving, alternatieve verenigingsvormen en digitalisering komen aan bod in de vragenlijst.

Doe mee! 

We hopen op een goede response. De vragenlijst hebben we aangepast aan de actualiteit en iets ingekort. Ook kun je toestemming geven om de gegevens te delen met de DNA Benchmark. Zo hoef je niet twee keer dezelfde informatie met ons te delen, dat is wel zo makkelijk. Deelname aan het NVO is gratis, het kost je alleen wat tijd en inzet. Wanneer je hebt deelgenomen worden de resultaten in april 2024 gratis met je gedeeld. Doe jij met ons mee?

Klik hier om deel te nemen aan het NVO. Dit is tot 24 februari 2024 mogelijk!