focus op innovatie tijdens het verenigingscongres

Ilona Azar de Vlieger werkt sinds 2009 als HR-adviseur bij Aedes. Ze is verantwoordelijk voor het HR-beleid voor ruim 80 medewerkers en speelt een cruciale rol in de strategie van het sociaal- en personeelsbeleid. In dit interview vertelt Ilona meer over haar betrokkenheid bij DNA en wat je absoluut niet mag missen tijdens het Verenigingscongres.

Hoe ben jij verbonden aan DNA en welke rol heb je in de congrescommissie?
“Als oprichter van het HR-netwerk ben ik nauw betrokken bij DNA. DNA is een vaste partner van het HR-netwerk en helpt mij bij de organisatie van de bijeenkomsten. Deze samenwerking is zeer waardevol voor mij. Ik draag graag bij aan een organisatie als DNA, omdat zij een belangrijke rol spelen in de wereld van verenigingen. Toen zij mij vroegen deel te nemen aan de congrescommissie voor het Verenigingscongres, twijfelde ik dan ook geen moment. Binnen de congrescommissie heb ik meegedacht over de inhoud en ideeën aangedragen voor inspirerende sprekers voor het congres.”

Wat zijn volgens jou de hoogtepunten van het Verenigingscongres?
“De unieke locatie. Dit jaar organiseren we het Verenigingscongres op het circuit van Zandvoort, een energieke locatie die goed past bij het thema ‘Energie voor de toekomst’. Ook Zandvoort is op hun manier bezig met duurzaamheid want ze zijn uitgeroepen tot het duurzaamste Grand Prix Circuit van 2023. Tijdens het Verenigingscongres ligt de focus op innovatie. Diverse sprekers en workshops richten zich op innovatieve manieren waarop verenigingen kunnen werken en opereren. En last but not least, de mogelijkheid om met vele professionals te netwerken.”

Waarom is het belangrijk om deel te nemen aan het congres en wat kunnen deelnemers verwachten?
“Het Verenigingscongres biedt een unieke kans voor ontwikkeling en kennisuitwisseling voor alle professionals. Deelnemers blijven op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de verenigingssector en kunnen netwerken met bestuurders en medewerkers uit het hele land, wat samenwerking bevordert.

Daarnaast zullen de sprekers en kennissessies de deelnemers inspireren en motiveren om hun verenigingen te verbeteren. Je kunt nieuwe ideeën opdoen en leren van de successen van andere verenigingen, wat je nieuwe energie en een frisse blik op je werk geeft. Het programma is zeer divers; niet alleen delen verenigingen hun ervaringen, maar ook DNA-partners bieden praktische kennis die je direct kunt toepassen. Hier kun je het voorlopige programma bekijken.”

Heb je nog een tip voor de deelnemers? Aan welke sessie moeten ze zeker deelnemen? 
“Deze tip heb ik zeker! Als HR Adviseur kan ik niet anders dan de sessie van Henk de Torbal aanbevelen. Hij heeft een bijzondere kijk op leiderschap en geeft je zeker stof tot nadenken.”

Wil je graag deelnemen aan het Verenigingscongres op 4 oktober 2024? Boek dan hier je ticket. Wil je met meer dan 2 collega's komen? Dan kunnen we jou een speciale aanbieding doen. Neem voor de mogelijkheden en voorwaarden contact op met Atty van der Schoot.