het verhaal van verenigingen vertellen

Verenigingen zijn vooral actief achter de schermen. Hoe krijgen we ze - en het werk dat ze doen- op het podium?

Tijdens de pandemie is meer dan ooit gebleken wat de meerwaarde van een vereniging is, niet alleen als vertegenwoordiging van een branche/sector, maar ook als plek waar mensen samenkomen en hun sociale contacten hebben. In Nederland zorgen verenigingen achter de schermen voor samenhang en verbinding. Beslissers en beleidsmakers weten ze te vinden als het goed uitkomt – bijvoorbeeld om snel draagvlak te vinden voor coronamaatregelen. Maar ze worden evengoed weggezet als vertragend en te traditioneel. Nieuwe bewegingen zetten zich ertegen af, maar kiezen vaak toch al snel weer voor het verenigingsmodel om een en ander goed te organiseren. 

De opdracht
In de DNA-denktank worden wetenschap, bedrijven en leden van DNA bij elkaar gezet om een gekozen thema te onderzoeken. Het gekozen thema is van invloed op zoveel mogelijk verenigingen en is strategisch van aard. De uitdaging aan de DNA-denktank 2022: Kun je het imago van verenigingen en het werken voor verenigingen een positieve twist geven? Kun je iets doen om verenigingen uit hun bescheidenheid te lokken?

Lees het volledige artikel hier

 

VM lezen en adverteren

Het tijdschrift VerenigingsMagazine (VM) is een vakblad voor alle verenigingsprofessionals en degene die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van verenigingen. Per jaar verschijnen vier edities van het tijdschrift, zowel in papieren als digitale vorm.

Alle digitale artikelen kunnen door DNA leden en geabonneerden altijd geraadpleegd worden via de ledenomgeving op de website. Ben je lid van DNA of ben je geabboneerd op VM, maar heb je nog geen inlog gegevens? Stuur dan een mail naar info@wijzijndna.nl

In 2023 zijn de verschijningsdata:

  • Dinsdag 28 maart 2023
  • Dinsdag 20 juni 2023
  • Dinsdag 19 september 2023
  • Dinsdag 12 december 2023

Ook is het mogelijk om te adverteren in VM. Wil je meer weten neem contact op met Esther Tierie esther@wijzijndna.nl