kijk eens in de spiegel van een checklist!

De komende tijd publiceren wij een serie interactieve checklists speciaal over verenigingsmanagement. Deze checklists zijn tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking met Peter Tack en Leo de Boer. Ze zijn handig voor eigen gebruik en ook bruikbaar bij intercollegiale intervisie of teambuilding.

De eerste interactieve checklist gaat over lobbyen onder nieuwe politieke verhoudingen. Een actueel onderwerp gezien de PVV, VVD, NSC en BBB aangewezen zijn om de komende periode onderhandelingen te voeren over de vorming van een 'programkabinet'. Aan hen de taak om eerst tot een beknopt akkoord komen. Voor verenigingen een unieke kans om invloed uit te oefenen en te zorgen dat de belangen van de leden worden meegenomen in het beleid dat de komende jaren gevormd zal worden.

Zet jij je binnen de vereniging in voor de lobby? Dan is deze handige tool zeker iets voor jou! De interactieve checklist ‘lobbyen onder nieuwe politieke verhoudingen’ is terug te vinden in het DNA Kennisdossier belangenbehartiging en voor leden gratis te downloaden.

Goed om te weten

  • De komende periode publiceren wij meerdere interactieve checklists waarin heel uiteenlopende kanten van het verenigingsvak aan bod komen.
  • Elke checklist bevat 20 vragen. Aan de hand van deze vragen kun je checken hoe je zelf met een actueel onderwerp omgaat en willen we je inspireren om het eens anders te bekijken.
  • Natuurlijk staan we open voor feedback. Heb je een vraag of aanvulling? Neem dan contact met ons op via: info@wijzijndna.nl
  • De  DNA kennisdossiers zijn alleen beschikbaar voor leden van DNA. 
  • DNA ondersteunt diverse netwerken waaronder één voor belangenbehartigers. Wil je je hierbij aansluiten? Neem dan contact op met Lotte Janssen. 
  • Vanuit de DNA academie bieden wij vakinhoudelijke trainingen aan voor verenigingsprofessionals, waaronder de training Lobby.