niels hansen: samen kantelen

Met trots introduceren wij key note spreker Niels Hansen. Als tijdsgeest-expert en Futurise® Maestro start hij Hét Verenigingscongres met een sessie over maatschappelijke trends en ontwikkelingen. Hij neemt ons mee in de toekomstige trends en laat ons kantelen. Een inspirerende sessie wat heel wat grensverleggend denkvermogen van ons vraagt. 

"Wat ik ga doen tijdens Hét Verenigingscongres is je meenemen naar de toekomst, laten zien welke thema’s de komende jaren bepalend zijn en je inspireren met voorbeelden uit de praktijk die je helpen om de vertaling naar je eigen organisatie en sector te maken.”

Niet zomaar iets roepen
Niels Hansen houdt zich al jaren bezig met het in kaart brengen en duiden van trends om ons heen: hoe en waarom maatschappelijk gedrag en de onderliggende behoeften zich ontwikkelen. “Met het Futurise®- trendmodel lukt het ons om de toekomst te voorspellen, omdat we niet alleen de trends in kaart brengen, maar omdat we die kunnen verklaren met diepergaand onderzoek en kennis over ontwikkelingen in sociaal gedrag en behoeften. Bovendien toetsen we de inzichten voortdurend in de praktijk. We werken daarvoor samen met ons Global Connectors Network: dat zijn onze correspondenten in de key-regio’s in de wereld. Zo weten we hoe trends zich in verschillende steden en regio’s manifesteren.”
 

 
“We bevinden ons nu precies op een kantelpunt. We zien door de jaren heen een zich herhalende cyclus die ongeveer 50 jaar duurt waarin onze mindset afwisselend meer wordt bepaald door angst en onzekerheid of juist meer door zelfvertrouwen. We bevinden ons nu precies op de top van zo’n golf. De komende tijd wordt gedomineerd door meer behoefte aan duidelijkheid en zekerheid – precies het tegenovergestelde van wat we de afgelopen bijna drie decennia zagen.

Wil jij deze sessie volgen en Hét Verenigingscongres absoluut niet missen? Bestel dan hier je ticket!