wil je als vereniging groeien? ga niet jagen maar vissen!

Goeran de Pater is sinds 2019 verenigingsmanager van Fizi, de beroepsvereniging voor zorgfinancials. Hij was in een eerder leven 15 jaar ondernemer, eigenaar van een marketingbureau en expert in sales. De mix van ervaring leidde tot verrassend succes bij Fizi: “Van een vergrijsde, oubollige vereniging met teruglopende ledenaantallen werden we een bloeiende vereniging vol energie én enorme groei.” 

Volgens Goeran de Pater zouden veel andere verenigingen met een goed plan én slimme marketing al snel mooie resultaten kunnen boeken. Want waarom zou het alleen bij Fizi werken?  “Slimme marketing inzetten als essentieel onderdeel om je doelen te bereiken als vereniging, dat kan zonder dat het heel duur moet worden. Want dat is uiteraard voor veel verenigingen heel belangrijk”.   

Het plan 

Goeran: “Essentieel is om te werken vanuit een gedegen visie en een goed plan dat breed gedragen wordt en ambitieus is. Waar geloof je in als vereniging, waarom zou je doelgroep lid moeten worden of als partner aanhaken? Wat missen leden als ze geen lid zijn, wat maakt je vereniging onderscheidend? Is dat helder? Dán kan marketing zijn werk gaan doen!“

Niet jagen maar vissen

 Zorg ervoor dat je doelgroep je gaat zien, je ontdekt, interessant gaat vinden en naar je toe komt. Dat doe je door relevante content te delen voor je doelgroep. Het gaat erom te bereiken dat door jouw boodschap de doelgroep graag dichtbij je wil komen, mee wil doen, je aanbod wil gebruiken.  

Tijdens Het Verenigingscongres wil Goeran de Pater graag zijn inzicht en kennis over de inzet van marketing voor een vereniging met ons delen. Hij laat je de enorme kansen zien waar wellicht niet eens veel voor hoeft te worden gedaan om binnen jouw vereniging resultaat te boeken. 

Alvast een paar tips: 

  • Maak marketing en sales belangrijk waarbij het hele team hier serieus mee aan de slag en wil eraan bijdragen. Dat is soms even schakelen, wennen en leren. Realiseer je ook dat groeien nieuwe investeringen zal vragen. 
  • Laat zien dat je relevant bent en impact maakt. Vertel het als je een mijlpaal hebt bereikt, gebruik kleine successen en deel die groots.

Energie voor de toekomst  
Goeran de Pater heeft met Fizi bereikt dat de vereniging sterker staat voor de toekomst. Met meer leden, meer impact en een steviger imago. Dat kan jouw vereniging ook bereiken zonder heel veel geld in de nieuwste technologie te investeren. Zorg er wel voor dat je een allround marketeer in huis hebt, werk eraan om woest aantrekkelijk te worden voor leden en neem je hele team mee.  

Wil je graag deelnemen aan het Verenigingscongres op 4 oktober 2024? Boek dan hier je ticket. Wil je met meer dan 2 collega's komen? Dan kunnen we jou een speciale aanbieding doen. Neem voor de mogelijkheden en voorwaarden contact op met Atty van der Schoot.