Elisabeth Post nieuwe voorzitter TLN

29-03-2019

Met Elisabeth Post als nieuwe voorzitter haalt Transport en Logistiek Nederland een politica in huis met kennis van financiën, mobiliteit en zeehavens. 

Elisabeth Post begint per 1 mei als nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek. Ze heeft een indrukwekkende staat van dienst in aangrenzende gebieden. Momenteel werkt ze als gedeputeerde in de provincie Noord-Holland, waar ze sinds 10 jaar verantwoordelijk is voor financiën, mobiliteit en zeehavens. Daarvoor was Post onder meer namens de VVD lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland en fractievoorzitter van de VVD in de Hilversumse gemeenteraad.

Haar 25 jaar ervaring in de politiek maakt haar uitermate geschikt voor de positie, waarvoor het bestuur van TLN op zoek was naar een krachtige voorzitter, met een hart voor ondernemers en een goed netwerk in de politiek. "Als gedeputeerde heb ik me veel bezig gehouden met mobiliteit: met de aanleg van wegen, met het voorkomen van files, met zorgen dat iedereen goed kan doorrijden", zegt Post. "Het is een uitdaging waar ik heel graag mee aan de slag ga. Ik weet wat ondernemers drijft en voel me sterk verbonden met de sector."
 

Sector versterken

Elisabeth Post zal de eerste periode van haar voorzitterschap benutten om de sector door en door te leren kennen, onder meer door leden te bezoeken. Verder geeft ze aan zich vooral in te gaan zetten om de positie van de sector in Nederland te versterken. "In deze veranderende economie, met een sector waarin het rendement onder druk staat, is dat erg belangrijk."

"Met Elisabeth Post hebben wij de voorzitter gevonden die we zochten", zegt waarnemend TLN-voorzitter Wim Pot. "Ze heeft in haar loopbaan altijd gestreden voor ondernemend Nederland. Ze weet hoe de politiek werkt en kent op zowel regionaal als landelijk niveau de juiste mensen. Zij kan er dus goed voor zorgen dat politiek en overheid luisteren naar wat ondernemers in transport en logistiek nodig hebben om Nederland draaiende te houden."


- Partners -
Geen gegevens gevonden