hulshof nieuwe directeur vvn

Evert-Jan Hulshof (53) wordt per 1 juni de nieuwe directeur van Veilig Verkeer Nederland. De organisatie roemt hem om zijn “ruime ervaring” als directeur van nationale, maatschappelijke organisaties. Hulshof volgt Felix Cohen op, die per 1 januari 2018 zijn functie neerlegde.

Hulshof is sinds 2014 werkzaam als directeur van de Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Daarvoor was hij vanaf 1998 algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB). Vanaf 1 juni gaat hij zich dus inzetten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Op de kaart

Adjunct-directeur Alphons Knuppel neemt sinds 1 januari vorig jaar de honneurs waar. Na het vertrek van Cohen heeft het bestuur, onder leiding van politica Liesbeth Spies, nagedacht over de inrichting van inrichting van de vereniging en over het bijbehorende profiel van de directeur, legt woordvoerder Rob Stomphorst uit. Tegen eind vorig jaar is de vacature uitgezet.

Het bestuur is Cohen, die in 2015 aantrad, dankbaar voor zijn inzet afgelopen jaren, liet Spies vorig jaar weten. “Hij heeft Veilig Verkeer Nederland in de politiek, in de media en bij allerlei stakeholders, zoals de ANWB, SWOV en de VNG, weer op de kaart gezet. Ook heeft een groeiend aantal partners uit het bedrijfsleven zich aan Veilig Verkeer Nederland verbonden.”