Hilhorst directeur IPO

01-02-2021

 

De Gelderse algemeen directeur/provinciesecretaris Pieter Hilhorst is benoemd tot de nieuwe Algemeen Directeur van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Hij begint op 1 april.

Eén-overheid

De formatieperiode van het nieuwe kabinet valt mooi samen met het aantreden van Hilhorst, stelt IPO-voorzitter Theo Bovens. Volgens Bovens heeft Hilhorst een breed netwerk in de provincies en de provinciale partners van het IPO in Den Haag. ‘Hilhorst is iemand die overtuigd is van de kracht van twaalf unieke, samenwerkende provincies. Provincies passen goed binnen de één-overheid gedachte. Hij kent het succes van regionaal maatwerk bij het oplossen van onze maatschappelijke vraagstukken vanuit de praktijk’, aldus Bovens.

 

Publieke sector

Pieter Hilhorst is sinds 2015 algemeen directeur bij provincie Gelderland. Hij heeft daarvoor verschillende functies gehad, zowel binnen de provincie als bij Deloitte, maar de focus lag altijd op de publieke sector. ‘Werken voor de overheid is voor mij hetzelfde als je inzetten voor de samenleving. Want wat we ook allemaal bedenken in onze gebouwen, we doen het voor de mensen in de samenleving. Daar moet je aandacht op gericht zijn. Of je nu bij een gemeente, provincie of het rijk werkt: voor de inwoners ben je de overheid en dus van hen’, stelt Hilhorst in een schriftelijke verklaring op de website van de provincie.

Hilhorst is sinds 2018 adviseur van het bestuur van de gezamenlijke provincies. Tevens is hij voorzitter van het overleg van de twaalf Provinciesecretarissen/Algemeen Directeuren. Tot 1 april blijft interim-directeur Jan Herman de Baas in functie.


- Partners -
Geen gegevens gevonden