Jongen kondigt vertrek aan

01-02-2021

Op 20 januari was de Algemene Ledenvergadering van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webshops. Naast de algemene punten heeft Wijnand Jongen (foto) ook aangekondigd dat hij na meer dan 20 jaar aan het einde van het jaar zal stoppen als directeur van de organisatie. Hij vindt het tijd voor nieuwe kansen voor de vereniging en zichzelf. Het doel is om komende zomer een nieuwe directeur te verwelkomen, die dan een ruime inwerktijd krijgt.

 

Jongen staat sinds de oprichting van Thuiswinkel.org in 2000 aan het roer van de belangenvereniging. Thuiswinkel.org groeide in die tijd van 38 naar meer dan 2.000 leden en partners en vertegenwoordigt daarmee inmiddels zo’n 70% van de ruim € 25 miljard online omzet in Nederland. In Nederland geldt Thuiswinkel.org als dé toonaangevende belangenvereniging op het gebied van webshops. 'Deze sector is me al meer dan 25 jaar dierbaar. Ik verheug me op een mooie toekomst, voor de vereniging en voor mezelf,' vertelt hij.

 

Wijnand Jongen is voornemens zijn rol als President bij Ecommerce Europe te blijven uitoefenen en zal zich verder richten op andere projecten, bijvoorbeeld op het schrijven van een boek. Namens het bestuur heeft Paul Nijhof (voorzitter) Jongen alvast bedankt voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de sector en dat hij er op deze manier voor zorgt dat er een zorgvuldige overdracht zal plaatsvinden.


- Partners -
Geen gegevens gevonden