Overloop directeur Velt

18-02-2021

Stijn Overloop is de nieuwe directeur van Velt, de Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Hij volgt Jan Vannoppen op, die binnen de vereniging aan de slag gaat als expert Eetbare buurten. ‘Ik kijk er bijzonder naar uit om met de hele Velt-familie samen te werken en te genieten’, zegt Stijn.

Stijn Overloop heeft 21 jaar werkervaring bij Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) als expert milieurapportering, eco-management en adviseur waterkwaliteit. Daarnaast is hij jarenlang actief als vrijwilliger bij de lokale afdeling Velt Reinaert en sinds 2012 bestuurder bij Velt.

Stijgende lijn
Stijn komt terecht bij een vereniging in sterke groei, want zelfs in coronatijden blijft Velt nieuwe leden aantrekken. Zowel in België als Nederland. ‘De drang om ecologisch aan de slag te gaan in tuin en keuken, is nog nooit zo groot geweest. Doordat we met z’n allen nu meer tijd thuis doorbrengen, herontdekken we dit.’

Velt zag het ledenaantal in 2020 toenemen tot bijna 21.000 leden. ‘Een stijging van 14% in 1 jaar tijd. Opmerkelijk is de sterke groei in Nederland en bij jonge gezinnen.’

Game changer
Samen met de Velt-medewerkers en ruim 1000 vrijwilligers belooft het een boeiend jaar te worden. "Er staan vele acties op het programma - zoals onze nieuwe campagne tegen pesticiden Doe het zonder - om de burger concrete handvaten te bieden om ecologisch te leven. Op die manier proberen we als Velt een echte game changer te zijn in de samenleving."


- Partners -
Geen gegevens gevonden