Andela directeur ZuivelNL

19-03-2021

ZuivelNL heeft een nieuwe directeur: Hubert Andela. Hij volgt Janine Luten op die in augustus 2020 vertrok.

Andela treedt per 1 juni 2021 in dienst bij ZuivelNL. Tot die tijd blijft Roald van Noort als interim directeur aan de koepelorganisatie verbonden.

Hubert Andela (58) is sinds 2004 directeur - secretaris van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de ondernemersfederatie in openbaar vervoer, touringcarvervoer, zorgvervoer en taxi. Daarnaast is hij vanaf 2014 onafhankelijk voorzitter van Anevei, de vereniging van eierhandelaren en eiproductfabrikanten. Zijn bestuurstermijn bij Anevei eindigt in de tweede helft van 2021. Andela is eerder werkzaam geweest als beleidsadviseur en sectordirecteur van het Productschap Vee en Vlees en het Productschap Pluimvee en Eieren. Tevens was hij commercieel directeur en plantmanager van Kemper BV, een onderneming voor productie en verwerking van vleespluimvee. Hubert heeft Zoötechniek gestudeerd aan Wageningen University. Hij is opgegroeid op een melkveebedrijf in het Friese Franekeradeel.

ZuivelNL wil met Hubert Andela als directeur, Arjan Schimmel als nieuwe voorzitter, verder bouwen aan een ‘sterke en solide organisatie voor alle melkveehouders en zuivelondernemingen in Nederland.’


- Partners -
Geen gegevens gevonden