Diversiteit starten
02-04-2019 Nieuwsbericht

Uit een Amerikaans onderzoek bij verenigingen komen tips om diversiteit in de vereniging echt aan te pakken. De tips komen voort uit de praktische obstakels die verenigingen hebben op dit punt.

Tip 1 - neem heel veel tijd. Het duurt echt lang om van wens naar werkelijkheid te komen.

Tip 2 - bespreek wat diversiteit is voor jouw vereniging. Vaak hebben verschillende mensen ook verschillende meningen, bespreek het met elkaar: hoe ziet diversiteit er in deze vereniging uit en waar is het goed voor.

Tip 3 - het is bekend dat diversiteit steun van de top nodig heeft in een organisatie, anders gebeurt er niks. Maar dat is best lastig in een vereniging: er zijn meer toppen. Dus voer het gesprek in alle relevante gremia.

Tip 4 - ga in gesprek met leden uit de beoogde groep(en). Wat vinden zij en hun netwerk? Ga actief aan de slag om de beoogde groep(en) meer aanwezig te laten zijn in de vereniging en haar activiteiten. 

Tip 5 - ga aan de slag met een plan, een project en een team met als doel: diversiteit realiseren, zoals deze vereniging het wil.

Tip 6 - houd rekening met weerstand. Als je echt diversiteit realiseert kan het opeens zomaar zo zijn dat de meerderheid van het bestuur uit vrouwen bestaat. 

bron: Associations Now

- Partners -
Geen gegevens gevonden