Boekpresentatie: Public affairs in Maatschappelijk perspectief
09-07-2019 Partner

Public affairs in maatschappelijk perspectief – Professional tussen wetenschap en praktijk.

Het vakgebied public affairs groeit. Het aantal professionals neemt toe. Steeds vaker opereren ze buiten de traditionele lobbycircuits. Ze liggen onder het vergrootglas van de media. Belangenbehartiging richt zich steeds minder op de politiek alléén en steeds vaker op stakeholders in de maatschappij. Nieuwe uitdagers en burgers zetten issues op de agenda. De maatschappij beïnvloedt mee. Zenders en ontvangers beïnvloeden elkaar.

Door die complexiteit is het vak public affairs toe aan een kwalitatieve sprong. Public affairs in maatschappelijk perspectief levert het fundament voor strategisch denken over public affairs in de maatschappelijke context. Het boek geeft antwoord op de vragen van de ‘reflectieve professional’. Die vaart niet alleen op intuïtie, maar op systematische kennis en de evaluatie van de impact van het eigen handelen op de omgeving.

Dit boek combineert de internationale wetenschappelijke kennis met de praktijkervaring en het eigen onderzoek van de auteurs over:

  • De ontwikkelingen die de groei van public affairs aanjagen
  • Het managen van wicked issues
  • De ethische vragen en de verantwoording van strategische keuzes
  • De competenties van de professional
  • Het bouwen en onderhouden van coalities
  • Het samenwerken met de collega’s aan het thuisfront
  • De rol van de ontvangers van de lobby
  • De toekomstige ontwikkelingen
     

Gastauteurs leveren bijdragen over de historie, de gevolgen van de digitalisering en juridisering, over public affairs in multinationale bedrijven en de lobby door decentrale overheden.

Dit boek is bedoeld voor studenten en voor professionals die verdieping zoeken. En voor iedereen - beroepsmatig of als amateur - die méér wil dan een how-to-boek en op zoek is naar de logica en de dilemma’s van beïnvloeding in de actuele maatschappelijke context. Daarmee biedt dit boek voor het eerst de body of knowledge van het vak public affairs.

De auteurs zijn Arco Timmermans, Robbert Coops, Sybrig van Keep, Rob de Lange en Erik van Venetië. Het boek wordt uitgegeven door Wolters Kluwer.  

Uitnodiging

Graag nodig we je graag uit voor de presentatie op donderdag 29 augustus.

Wanneer en waar?

Tijd: donderdag 29 augustus 2019 van 16.00 tot 17.15 uur. Met aansluitend een borrel.

Plaats: Universiteit Leiden Campus Den Haag, Wijnhavengebouw. Adres: Turfmarkt 99, 2511 DP Den Haag.
 

Meld je aan

Aanmelden voor de presentatie kan door te mailen naar: contact@erikvanvenetie.nl /Telefoon: 06-3729 5412 

- Partners -
Geen gegevens gevonden