Hét Nationaal Verenigings Onderzoek
10-08-2020 Nieuwsbericht

DNA en IVBB lanceren Hét Nationaal Verenigings Onderzoek
Hét Nationaal Verenigings Onderzoek brengt de economische en sociale betekenis van verenigingen in beeld.

Het Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) wil laten zien hoe de landkaart van verenigingen in Nederland eruit ziet en hoe groot de economische en sociale betekenis van verenigingen is. Alles over het NVO leest u in de door DNA en IVBB vandaag gelanceerde website: www.nationaalverenigingsonderzoek.nl

Het doel is om in een aantal jaren tijd een volledig overzicht te krijgen van verenigingen in Nederland  en om daar de informatie uit te halen die de verenigingswereld versterkt.

Het NVO wordt vanaf 2020 elk jaar gedaan. Het onderzoek wordt zo breed mogelijk uitgezet. Elk jaar worden een aantal vragen gesteld naar gegevens van verenigingen. En elk jaar zijn er een aantal verdiepingsvragen over specifieke thema’s. Verder richt het onderzoek zich op hoe verenigingen in elkaar zitten, hoe ze functioneren, hoe ze gefinancierd worden, wat ze doen en wie er actief zijn.

Het onderzoek vindt plaats in oktober. De resultaten worden bekend gemaakt tijdens de DNA-Week van de Vereniging, van 16 tot en met 20 november.

Het NVO wordt naar alle verenigingen gestuurd die bekend zijn bij DNA en IVBB. De ambitie is zoveel mogelijk verenigingen te bereiken want alleen zo kan er een compleet overzicht ontstaan van de impact van verenigingen.

Schrijf jezelf HIER in om een uitnodiging te krijgen aan het onderzoek deel te nemen. En attendeer andere verenigingen die je kent op het onderzoek. Alleen zo investeren we met z’n allen in verenigingen!

- Partners -
Geen gegevens gevonden