Training Verenigingswerk
17-09-2024

Verenigingen spelen vaak een verbindende rol tussen overheid, stakeholders en leden. Daarbij is de interne besluitvorming vaak complexer dan bij commercieel instellingen. Dit kan voor uitdagingen zorgen bij jouw werk voor de vereniging. Als nieuwkomer in de wereld van verenigingen, heb je vast veel vragen? Of misschien werk je al een tijd binnen dit dynamische werkveld en kun je wel een frisse kijk gebruiken? 

In deze training leer je in één dag meer over de essentie van het vak verenigen. Want verenigen is écht een vak vol eigenaardigheden. We duiken in de cultuur van jouw vereniging en kijken naar de trends en ontwikkelingen. Hoe beïnvloeden de Nederlandse en Europese regelgeving deze sector? En wat kunnen we leren van de geschiedenis van verenigingen voor de toekomstige koers? Deze boeiende training geeft jou de fundamenten om jouw rol binnen de vereniging te versterken. Door het interactieve karakter belooft het een feest van (h)erkenning te worden!

 

LEERDOELEN
Aan het einde van de training heb je meer kennis van;

  • Het verschijnsel vereniging in de Nederlandse samenleving. (historie, typen vereniging, functioneren in de polder
  • Kenmerkende eigenschappen en eigenaardigheden. (o.b.v. de volgende methodieken; verenigingsschroef, propeller, cirkels van betrokkenheid)
  • Ontwikkeling van de vereniging. (groeifasen, bestuursmodellen, ledentypen)

Kun je;

  • Kernfuncties herkennen aan de hand van de propeller en verenigingsschroef.
  • De link leggen tussen verenigingsstrategie en activiteiten op het gebied van belangenbehartiging, individueel voordeel, ontmoeten en collectieve versterken.
  • Inschatten in welke bestuursmodel je werkt en wat dit betekent voor jouw werkzaamheden.

Heb jij je extra verdiept in;

  • Het stimuleren van innovatie.
  • Ledenbinding en activatie.


LESMATERIAAL & LITERATUUR

OVER DE TRAINERS
De training verenigingswerk wordt gegeven door Ivan Pouwels en Marike Kuperus. 

Ivan Pouwels is al meer dan 25 jaar adviseur en manager bij diverse opdrachtgevers in de publieke en private sector. De afgelopen 15 jaar heeft hij zich gespecialiseerd in branche- en beroepsverenigingen. Als onderzoeker is hij verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling van samenwerking binnen branches. Zijn laatste boek, Vereniging 3.0 en verder, is een naslagwerk wat we iedere verenigingsprofessional zouden aanraden.

Als een betrokken verenigingsadviseur werkt Marike Kuperus vanuit Kuperus&Co met vele verenigingen, stichtingen en brancheorganisaties. Zij adviseert hen bij impactvolle verandertrajecten. Ook is zij (mede)auteur van het boek Routeplanner van verenigen. Dit boek geeft je gemakkelijk antwoord op actuele verenigingsvraagstukken en geeft alle professionals de praktische handvaten die zij nodig hebben om hun werk nog beter te kunnen uitoefenen. 

GOED OM TE WETEN
Deze training bieden wij vanuit het DNA Kenniscentrum aan voor € 535,- excl. BTW (niet leden betalen € 675,- excl. BTW). We geven deze training meerdere keren per jaar:
11 maart 2024
17 september 2024
2 december 2024

Met oog op kwaliteit en de diversiteit in de groep tijdens de training is het aantal deelnemers per vereniging, per geplande training, maximaal 3 personen. 

Wil je meer dan 8 deelnemers van één organisatie aanmelden? Dan is het voordeliger om deze training Incompany af te nemen. Stuur je aanvraag naar info@wijzijndna.nl

VOORWAARDEN
De annulerings- en leveringsvoorwaarden zijn hier terug te vinden. Wanneer je jezelf inschrijft voor deze training ga je automatisch akkoord met onze voorwaarden.

Deze training geven wij meerdere keren per jaar, bestaand uit één dag van 9.30 uur – 16.30 uur. In 2024 geven wij deze training op 11 maart, 17 september en 2 december.

Tarieven
De training verenigingswerk bieden wij vanuit het DNA Kenniscentrum aan voor:
DNA Leden € 535,- excl. BTW
Niet leden € 675,- excl. BTW

Incompany
Wil je meer dan 8 deelnemers van één organisatie aanmelden? Dan is het voordeliger om deze training Incompany af te nemen. Stuur je aanvraag naar info@wijzijndna.nl

Bunnik
Heeft u een account? Log dan hier in. Wij beschikken al over uw gegevens zodat u deze niet opnieuw hoeft in te voeren.
Uw gegevens
Uw adres
Uw contact gegevens
Uw functie
Opmerkingen
Kosten
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Jouw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
U heeft al een gebruikersaccount met het e-mailadres:
Log in om je in te schrijven voor het evenement.