Training ledenbinding en digitale communities
02-07-2024

In de training ledenbinding & digitale communities ontdek je de toekomst van verenigingen; een opwindende verschuiving van traditionele structuren naar dynamische samenwerkingsverbanden. In plaats van ons te beperken tot de gebruikelijke rollen, zoals bestuursleden of commissieleden, leren we je een nieuwe benadering te omarmen. Leden samenbrengen in tijdelijke teams om grensverleggende thema’s aan te pakken of concrete hulpvragen op te lossen. Het idee hierachter is simpel, maar krachtig; maak nog meer gebruik van de kennis van je leden. Wil jij een cruciale rol kunnen spelen in deze verandering? Dan is deze training iets voor jou!

Versterk de onderlinge verbinding

Vele verenigingen zijn bekend met de meer traditionele kijk op ledenbinding. Zij verbinden leden aan hun vereniging door nieuwsbrieven, evenementen of bijvoorbeeld het bieden van opleidingen. Ledenparticipatie is een stap verder en gaat uit van community-denken, een meer actieve en laagdrempelige inbreng van leden stimuleren. Hier draait het niet alleen om de verbinding tussen jouw vereniging en de leden, maar ook om de onderlinge connectie tussen leden en zelfs tussen leden en andere samenwerkingspartners waarbij digitalisering een cruciale rol speelt.

HET PROGRAMMA 
De opbouw van het programma is als volgt;

  1. Leren vanuit de strategie. Welke strategie kies je als vereniging op ledenbinding en welke rol spelen (online) communities hierin?
  2. Leren vanuit de praktijk. Hoe werken (online) communities? Hoe bouw je dit op? 

Samen met de andere deelnemers ga je naast de theorie, ook praktisch aan de slag. Je bespreek een aantal casussen en er is voldoende ruimte voor intervisie. Na het volgen van deze training kun je antwoord geven op de volgende vragen;

  • Wat zijn de principes van moderne ledenparticipatie?
  • Wat is een community?
  • Welke type communities zijn er? 
  • Wat zijn de kenmerken van een community als organisatievorm?
  • Hoe bouw je een actieve en succesvolle community? 

We geven je in deze training alle handvaten om te bouwen aan een succesvolle (online) community.


OVER DE TRAINERS
De training ledenbinding & digitale communities wordt gegeven door Ivan Pouwels en Dennis van Aalst. 

Ivan Pouwels is al meer dan 25 jaar adviseur en manager bij diverse opdrachtgevers in de publieke en private sector. De afgelopen 15 jaar heeft hij zich gespecialiseerd in branche- en beroepsverenigingen. Als onderzoeker is hij verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling van samenwerking binnen branches. Zijn laatste boek, Vereniging 3.0 en verder, is een naslagwerk wat we iedere verenigingsprofessional zouden aanraden. 

Dennis van Aalst is directeur en digitale strateeg bij Yard. Met veel passie ondersteunt hij maatschappelijke organisaties bij het realiseren van digitale impact.  Zijn expertise ligt bij het optimaliseren van gebruikersvriendelijke digitale communicatie, interactie en dienstverlening.

 

GOED OM TE WETEN
Deze training bieden wij vanuit het DNA Kenniscentrum aan voor €535,- excl. BTW (niet leden betalen €675,- excl. BTW). 

Met oog op kwaliteit en de diversiteit in de groep tijdens de training is het aantal deelnemers per vereniging, per geplande training, maximaal 3 personen. 

Wil je meer dan 8 deelnemers van één organisatie aanmelden? Dan is het voordeliger om deze training Incompany af te nemen. Stuur je aanvraag naar info@wijzijndna.nl


VOORWAARDEN
De annulerings- en leveringsvoorwaarden zijn hier terug te vinden. Wanneer je jezelf inschrijft voor deze training ga je automatisch akkoord met onze voorwaarden.

Planning
Deze training geven wij meerdere keren per jaar, bestaand uit een dag. 
4 maart | 9.30 uur -15.30 uur
2 juli | 9.30 uur - 15.30 uur 

Tarieven
De training ledenbinding & digitale communities bieden wij vanuit het DNA Kenniscentrum aan voor:
DNA leden € 535,- excl. BTW
Niet leden € 675,- excl. BTW

Incompany
Wil je meer dan 8 deelnemers van één organisatie aanmelden? Dan is het voordeliger om deze training Incompany af te nemen. Stuur je aanvraag naar info@wijzijndna.nl

U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.